Afbeelding

Gastelse Fleur haalt zilver op EK

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - De Gastelse Fleur Kempenaars en haar team hebben afgelopen weekend zilver gehaald op het EK Dressuur for children in Spanje. Het Duitse team eindigde net boven het Nederlandse. Brons ging naar Rusland. “Ons doel is behaald!”, zo zegt moeder Patricia. “Wat hebben alle meiden hard gestreden en enorm hun best gedaan. En wat was het een geweldige ervaring om hier te zijn en dit alles mee te mogen maken. Het was hard werken, maar wat hebben we genoten van deze prachtige paardensport.”

Met het meedoen aan het EK Dressuur voor Children in Spanje kwam voor de 14-jarige Fleur Kempenaars een droom uit. Samen met drie andere amazones werd zij door bondscoach Imke Schellekens-Bartels geselecteerd om Nederland van 5 tot en met 8 juli in Oliva Nova, net onder Valencia, in haar leeftijdscategorie te vertegenwoordigen. Met haar E-pony Armano ging ze daar de strijd aan met zo’n vijftig andere combinaties.

Naar aanleiding van haar prestaties in de selectiewedstrijden en het Nederlands kampioenschap is Fleur, lid van PC Heerjansruitertjes, een van de vier uitverkorenen. Pas een paar weken terug hoorde ze dat ze definitief bij de selectie zat. In totaal deden in haar categorie zo’n vijftig combinaties uit geheel Europa mee. “Ons doel is om als Nederlands team een podiumplaats te behalen”, zei ze eerder in de Halderbergse Bode. Dat doel is behaald! [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief