Afbeelding

Goede hoop op terugkeer Splesj-abonnement voor Halderbergse gezinnen

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Er is goede hoop dat het ‘Bosbad-abonnement’ terugkeert. Wethouder Thomas Melisse heeft in een gesprek met de directie van Molecaten, eigenaar van waterpark Splesj, alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat gezinnen uit Halderberge weer betaalbaar kunnen zwemmen. “Laten we voorop stellen dat wij niets te zeggen hebben over de bedrijfsvoering van Molecaten. Toch hoop ik te bereiken dat alle kinderen en jongeren uit Halderberge er net zoveel plezier kunnen beleven als dat ik dat vroeger deed.”

Voor het eerst sinds jaren is het niet meer mogelijk om een zwemabonnement voor Splesj te nemen. Waar mensen uit de omgeving eerder voor een relatief laag bedrag naar hartenlust konden zwemmen in het voormalige Bosbad, moeten zij nu van 10 juli tot en met 5 september 17 euro per persoon per dag betalen. In het voor- en naseizoen kost een dagticket in het weekend 12.50 euro. Een middagkaartje kost respectievelijk 9.50 euro. De goedkoopste optie is een middagkaartje op een doordeweekse dag in het voorseizoen (tot en met 9 juli). Daarvan is de prijs 7.50 euro per persoon.

Het afschaffen van de zwemabonnementen voor Splesj heeft dan ook voor een stortvloed aan reacties gezorgd. Ook de politiek kwam in actie. Met name Jean-Marie Frerichs van de VVD stuurde het college een brief in de hoop dat het college iets kan betekenen voor de inwoners. Hij spreekt van een behoorlijke ophef over de aangekondigde entreeprijzen. “In de zomerperiode kost een dagkaartje maar liefst 17 euro. Nu zijn dagkaartjes altijd al aan de hoge kant geweest, maar was er de mogelijkheid voor abonnementen. Nu dat niet zo is, maken we ons zorgen over de impact op het zwemplezier van vele Halderbergse gezinnen, de inbreuk op de ontmoetingsfunctie van Halderbergse tieners én de binding van Halderberge met één van onze recreatieve trekpleisters.”

Volgens Molecaten-directielid Tim Slager wil men, met name vanwege de coronamaatregelen, de drukte beter reguleren. Of het volgend zwemseizoen voor buurtbewoners wel weer mogelijk wordt om een abonnement aan te schaffen, is nog maar de vraag. “Aan het einde van het seizoen gaan we evalueren en maken we daar een keuze in. We kijken daarbij naar de drukte, maar ook naar de zwembeleving”, zei hij eerder in de Bode. 

Wethouder Thomas Melisse gaf aan in gesprek te willen met de directie van Molecaten. Dat gesprek heeft recent plaatsgevonden. “Laat ik voorop stellen dat ik me ervan bewust ben dat wij als gemeente niets te zeggen hebben over de bedrijfsvoering van Molecaten. Toch heb ik gemeend om met vuur en passie uit te leggen wat dit betekent voor de gezinnen en jongeren in Halderberge. We zijn het er allemaal over eens dat de huidige prijzen ervoor zorgen dat een jong gezin met kinderen niet regelmatig kan gaan zwemmen. Laat staan de jongeren. Iets waar ik zelf mooie herinneringen aan heb en waar ik me dan ook hard voor wil maken, zodat al die kinderen en jongeren dat ook mee kunnen maken”, zegt Melisse. Het staat vast dat deze zomer geen aanpassingen gedaan worden voor Halderbergse gezinnen, maar Melisse heeft goede hoop dat er volgend zwemseizoen wel weer abonnementen komen voor Halderberge gezinnen of in ieder geval een betaalbaar alternatief. “Gezien het feit dat Molecaten ook de drukte wil kunnen reguleren, zal dat ook met een reserveringssysteem of iets dergelijks zijn, dus ook als je een abonnement hebt. In ieder geval gaan we half september weer met elkaar aan tafel, als het huidige seizoen geëvalueerd is. Ik hoop dan op witte rook of groen licht.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief