Afbeelding

VV Hoeven kijkt terug op mooie wedstrijd tegen NAC

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Een evenement organiseren in Corona-tijd, ga er maar aan staan. Toen de kans zich echter voordeed om NAC, na 6 jaar, weer eens naar Hoeven te halen, pakten de Vrienden van Hoeven die handschoen graag op.

Dat er de vrijdag vóór de wedstrijd weer extra maatregelen bijkwamen deerde de groep niet. Voor iedereen moest een zitplek geregeld worden en het maximale aantal bezoekers kwam op 650 te liggen. Dat zorgde wel voor een unicum, voor het eerst in de geschiedenis van VV Hoeven kon het bordje “uitverkocht” op de poort van Sportpark Achter ’t Hof. Op de dag van de wedstrijd werd namelijk de laatste kaart verkocht. Een mooi aantal, zeker als je beseft dat niet volledig gevaccineerde mensen een negatief testbewijs moesten tonen. Een coronatest doen in Roosendaal of Breda was daarvoor noodzakelijk.

Iets voor 19.00u was iedereen gecheckt en al op het sportpark aanwezig en kon de wedstrijd beginnen. Veel jonge kinderen hadden de weg gevonden naar het hoofdveld van VV Hoeven en die steun enthousiasmeerde het vlaggenschip van de vereniging. Met vereende krachten werd er verdedigd tegen het, in de eerste helft, erg jonge NAC. Het team van Gijs Smulders, de nieuwe hoofdcoach, kon tevreden terugkijken op een sterke 1e helft en ging rusten met slechts een 0-2 achterstand. Uit een corner had er zelfs wat meer ingezeten, maar die kans was helaas niet aan Joost Blaauwhof en Isik Bink besteed. Met een 0-3 tussenstand na een uur spelen was het tijd voor “de basis” van NAC. Het was vanaf toen alle zeilen bijzetten, maar Hoeven streed hartstochtelijk. Mario Bilate maakte de 0-4 en vierde dit met de Hoevense kinderen langs de lijn. Na de 0-5 van Ralf Seuntjens was het de beurt aan Mark Roetert in de goal, die Arthur Raaymakers verving. De teller stopte uiteindelijk bij 0-7. Na eerder 1-11 (2000) en 0-13 (2015) nu dus slechts 0-7. Een compliment aan het gehele team. Aan het einde was er zelfs nog een kans op een eretreffer, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Hoeven kan terugkijken op een sterke pot en heeft zijn huid duur verkocht. Direct na het laatste fluitsignaal was er voor de jongste fans toch nog even ruimte voor een handtekening of fotootje met de spelers. Na afloop zowel bij spelers, toeschouwers, als de organisatie tevreden gezichten. We kunnen, ondanks de uitgeklede versie, terugkijken op een mooie avond, die zeker weer naar meer smaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief