Afbeelding
Foto: Boerendart Zundert

Boerendart Zundert: steevast op de eerste zondag van juli

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Sommige zaken in het leven staan vast. Zo wordt de Boerendart Zundert, het jaarlijks terugkerende evenement van buurtschap Veldstraat, steevast op de eerste zondag van juli gehouden.

Althans: dat was het geval tot vorig jaar. Vanwege het coronavirus werd het spektakel in eerste instantie namelijk volledig afgeblazen, al hield de buurtschap daarbij nadrukkelijk de mogelijkheid open om in het najaar alsnog de Boerendart te houden. Dat laatste gebeurde ook: in september mochten de verschillende teams de sportieve strijd met elkaar aanbinden, al gebeurde dit deze keer niet massaal op het anders zo vertrouwde CLTV-terrein: er werd gespeeld op verschillende locaties op fietsafstand. 

Geslaagd experiment

Dat zal ook op zondag 4 juli weer het geval zijn, vertelt woordvoerder Bart van den Berg namens de buurtschap. “Het experiment van vorig jaar was geslaagd, al zaten we met zestig deelnemers een stuk lager dan de gebruikelijke honderd deelnemers. De belangrijkste insteek voor ons was echter het wegzetten van een leuk evenement en zo zorgen voor een stukje continuïteit. We hadden ook kunnen zeggen dat het in financieel opzicht niet de moeite waard is om het evenement te houden. Met haar vele bezoekers is de ‘gewone’ Boerendart op het CLTV-terrein normaal gesproken een belangrijke inkomstenbron voor de buurtschap. Maar dat is nu niet het belangrijkste. Dat geld komt hopelijk volgend jaar wel weer.” 

Opschalen

De Boerendart beleeft dit jaar haar negentiende editie en ook deze keer wordt er gespeeld op verschillende locaties met zo min mogelijk publiek. “De deelnemers staan centraal. Net als vorig jaar beschikken we over vijf locaties, maar zo nodig kunnen we opschalen naar negen locaties. Op de grotere locaties kunnen we daarnaast van één wedstrijdbaan naar twee banen gaan.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief