Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Eindelijk weer evenementen: ‘Corso Zundert zorgt als niets anders voor sociale binding’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Stichting Bloemencorso Zundert en de Raad van Buurtschappen waren het er eind mei unaniem over eens: dit jaar wordt alles uit de kast gehaald om in september tot een ‘regulier’ Corso te komen.

Een boodschap die binnen de corsogemeenschap op een hartelijk onthaal mocht rekenen. “Het heeft voornamelijk een bepaald enthousiasme losgemaakt,” weet woordvoerder Lennart Schrauwen van Stichting Bloemencorso Zundert. “Het is een drijfveer om er met zijn allen de schouders onder te zetten.” 

Corso-expositie

Vanwege het coronavirus besloot de stichting vorig jaar in maart al om het Corso af te blazen. Als alternatief werd de buurtschappen hierbij voorgesteld om een schilderij van Vincent van Gogh te kiezen en hiervan met dahlia’s een één groot tableau per buurtschap op een onderstel te vervaardigen, maar dat plan sneuvelde. Uiteindelijk werd met een corso-expositie toch nog geprobeerd het corsogevoel te creëren.

Positief gestemd

“Dit jaar hebben we het besluit over het wel of niet laten doorgaan van het Corso bewust in een laat stadium genomen,” vertelt Schrauwen. “We hebben de ontwikkelingen gevolgd en alles wat we hadden verwacht is uitgekomen. Ook de Gemeente Zundert denkt goed mee. We kijken samen vooral naar wat wél mogelijk is. Corso Zundert is straks een van de eerste grote evenementen die doorgaan, al zijn we natuurlijk niet blind voor mogelijke ontwikkelingen rond het coronavirus. Wat dat betreft moeten we een slag om de arm houden. Ik ben echter positief gestemd dat de officiële vergunning voor het Corso zal worden toegekend. Als één ding het voorbije jaar wel duidelijk is geworden, is dat wel het besef hoe waardevol het Corso voor de samenleving is. Het evenement zorgt als niets anders voor sociale binding. Meedoen voor de prijzen is leuk, maar het draait vooral om dat laatste.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief