Met de hooivork zo hoog mogelijk te scoren.
Met de hooivork zo hoog mogelijk te scoren. Foto: Ton vd Berg

Spannende Boerendart op vijf locaties

Sport en vereniging

ZUNDERT - Spannend. Dat is in één woord de beste omschrijving van de boerendart dit jaar. Spannend was de voorbereiding.

Zou er in juli mogelijk al wat georganiseerd mogen worden of niet? Is het mogelijk om op een relatief korte tijd alles te regelen, sponsoren bereid vinden om te ondersteunen en dan heb je natuurlijk ook nog deelnemers nodig. Gelukkig lieten de coronamaatregelen het toe om op een aangepaste manier (net als vorig jaar) iets te organiseren.

Boerendartdrive
Zondag 4 juli was het zo ver: de 19e editie van de boerendart en de 2e keer als zijnde een boerendartdrive. Dit hield in dat de wedstrijden op verschillende locaties gegooid werden en de deelnemers dus gespreid toch in toernooivorm tegen elkaar konden strijden.
Er deden 33 teams mee van 3 of 4 personen en er werd gegooid op 5 verschillende locaties waar 1 of 2 boerendartbanen opgesteld stonden.

Locaties
De locaties waren bij d’n Erik (bouwplaats van buurtschap Veldstraat), het Rietjesplein (oude bouwplaats buurtschap Veldstraat), Schildersbedrijf Jan Bastiaansen, Maas-Jacobs en het CLTV terrein. Op alle locaties was een eigen terras met voor ieder team een eigen tafeltje, een bar waar wat te eten en drinken te halen was en natuurlijk de baan waar een grote kartonnen schijf op een strobaal bevestigd was waarop de deelnemers met hun hooivorken zoveel mogelijk punten moesten proberen te gooien.
De dag begon om 11.00 uur ‘s ochtends met mooi weer en alle teams hadden van te voren het wedstrijdschema ontvangen en konden dus verzamelen op de locatie waar ze hun wedstrijd moesten gooien.
Halverwege de middag werd het echter spannend. Donkere wolken kwamen snel dichterbij en de weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds. Toen het slechte weer los barste was het vooral spannend of de partytenten het zouden houden. Gelukkig was overal voldoende ruimte om te schuilen al waren een hoop mensen behoorlijk nat geregend.
Na ongeveer een uur was de bui overgetrokken en werd het gelukkig weer droog. De wedstrijden konden weer worden hervat en de spanning verschoof zich meer richting het spel element en het vooruitzicht naar de prijsuitreiking.

Teams
Het team Heikant1 (die afgelopen 4 jaar jaar al de boerendart wonnen) stonden het grootste gedeelte van de dag ruim bovenaan de ranglijst.
Maar het bleek op het eind toch nog echt een spannende finale te worden toen het team Corsong1 (die op dat moment 2e stonden) nog tegen de koplopers moesten gooien. Ondanks dat het eerste team van buurtschap ’t Stuk de onderlinge wedstrijd van de kopstukken van buurtschap Klein Zundertse Heikant won, waren het toch weer dezelfde mannen die er voor het 5e jaar op rij met de hoofdprijs vandoor gingen. Het verschil was slechts 1 hooivorkpunt.
Na de prijsuitreiking, die live via facebook te volgen was voor de deelnemers, kon iedereen nog wat drinken en daarna begon voor de vrijwilligers van buurtschap Veldstraat de grote klus van het afbreken en opruimen.
Grote dank aan alle deelnemers, sponsoren, locaties en vrijwilligers. Al met al was het een zeer geslaagde, gezellige, natte en spannende dag!

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief