Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Wies maakt gebruik als gast van Zonnebloem: ‘Fijn om een keer iets anders te ondernemen’

Door: Addo Sprangers Algemeen

Sinds ruim vijf jaar maakt Wies Backx uit Rijsbergen als gast gebruik van de diensten van De Zonnebloem Afdeling Rijsbergen. “Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het heeft voor mij echt meerwaarde.”

Als gast van Stichting Vakantie Voor Iedereen was ze aanwezig bij een gezellige middagactiviteit, gezamenlijk opgezet door de stichting en De Zonnebloem. Daar werd ze door iemand gepolst naar haar mogelijke belangstelling voor De Zonnebloem. Wies Backx: “Mijn reactie toen was: is dat wel iets voor mij? Ik kende De Zonnebloem al wel, maar had altijd het idee dat het bedoeld was voor hoogbejaarden van 80 jaar of ouder. Omdat het gasten vrij staat om wel of niet aan activiteiten mee te doen, heb ik het een kans gegeven. Uiteindelijk heeft het me meer gebracht dan ik kon vermoeden.”

“Bij activiteiten voel ik me altijd zeer welkom. Vrijwilligers en bestuur maken het altijd heel gezellig. Ik zie ook hoeveel moeite ze daar voor doen. Het staat gasten vrij om bij activiteiten aan te sluiten en ook voor hoe lang. Dat maakt het gemakkelijker om aan activiteiten deel te nemen. Het is fijn om een keer iets anders te kunnen ondernemen dan alleen thuis zitten en bezoek ontvangen. De match die ik met mijn vrijwilliger van De Zonnebloem heb kan niet beter. Op gelijke voet kunnen we eigenlijk over alles praten. We hebben het hele jaar door regelmatig contact, zowel persoonlijk als telefonisch.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief