Afbeelding
Foto:

Het Warandehuis viert feest: ‘Het Warandehuis is een aanwinst voor de wijk’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Meneer Rinus de Weerd is 86 jaar woont al bijna een jaar in Het Warandehuis. Hij heeft altijd in de buurt gewoond en hield toen de straten in de omgeving netjes door bijvoorbeeld het onkruid weg te halen en sneeuw te ruimen.

Afgelopen zaterdag mocht hij de eerste goodiebag overhandigen en wel aan meneer en mevrouw Vos die erg blij waren met deze verrassing. Zij wonen al 48 jaar in de wijk en ze kennen Rinus best goed, hij was vroeger namelijk hun achterbuurman. 

Omdat het onderhoud voor meneer De Weerd te zwaar werd, heeft meneer Arnold Vos deze taak een beetje overgenomen. Meneer Vos die inmiddels ook al 80 is, vertelt: “Voor het aanzicht van het huis en de buurt is het wel fijn als ook de straat en de stoep netjes zijn dus daarom doe ik dat nu zolang ik het nog kan”. 

Hij en zijn vrouw zijn erg blij dat Het Warandehuis in hun buurt is gebouwd en vinden het een aanwinst voor de wijk. ”De wijk is er zeker op vooruit gegaan want het pand dat er stond was echt wel aan vervanging toe”, zegt meneer Vos.

Ze vinden het erg attent dat ze, net als de andere buurtbewoners, een goodiebag krijgen en het wordt dan ook zeker gewaardeerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief