Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bakker Bart verdwenen uit het Bergse straatbeeld

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wie de afgelopen dagen door de binnenstad van Bergen op Zoom is gelopen, was het wellicht al opgevallen. Bakker Bart in de Wouwsestraat was dicht. Even werd er nog gedacht aan een sluiting vanwege de vakantie of een verhuizing, maar daar is geen sprake van. De eigenaar van het pand heeft besloten het pand niet langer te verhuren aan de bakkerszaak. 

Het pand is inmiddels dan ook al helemaal gestript. Het interieur en alle machines zijn al uit de winkel gehaald en een groot Te Huur-bord hangt aan de gevel. Dinsdagmiddag waren er nog mensen bezig met het leeghalen van het pand. Voorlopig komt er dan ook geen nieuwe Bakker Bart voor terug. 

Dat de zaak nu gesloten is, is opmerkelijk te noemen. Jan Pieter van der Meer nam het bedrijf in juni 2021 officieel over en was dus nog maar net filiaalhouder. “Ik had graag door willen gaan, maar de verhuurder van het pand wil er niet mee doorgaan. Waarschijnlijk laat hij het nu een tijdje leeg staan om er uiteindelijk woningen van te maken.” Jan Pieter was daarvoor onder andere zeven jaar franchisenemer bij Specsavers. Daarnaast heeft hij bij diverse winkels in de Bergse binnenstad gewerkt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief