Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Het Warandehuis vier feest: ‘Iedereen doet enorm zijn best om het je naar de zin te maken’

Door: Gea Vriens Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Mevrouw Van den Kieboom uit Halsteren is inmiddels 86 jaar en één van de eerste bewoners van Het Warandehuis. Ze woont er dus bijna een jaar en heeft het ontzettend goed naar haar zin. In haar studio hangen verschillende mooie schilderijen die ze heeft gemaakt en ze is nog steeds erg creatief.

Mevrouw van den Kieboom vind het fijn dat ze in Het Warandehuis woont. Alleen zijn vind ze maar niets en ze geniet ervan om onder de mensen te zijn en een praatje te maken. Ze vertelt: “iedereen doet enorm zijn best om het je naar de zin te maken, we knutselen en doen spelletjes”. Ook gaat ze regelmatig naar buiten voor een wandeling in het park en doet ze mee met Nederland in Beweging.

“Ik ben graag bezig en hier heb ik voldoende afwisseling, bovendien vind ik het samen eten ook erg leuk”, vertelt ze. Ook haar schoondochter, Regine van den Kieboom is vol lof over Het Warandehuis. “Hoewel ze zeggen dat je een oude boom niet moet verplanten hebben wij de verhuizing naar Het Warandehuis als heel positief ervaren. Mijn schoonmoeder is vooruit gegaan sinds ze hier woont en wij hebben de zorgen om haar echt los kunnen laten”, vertelt Regine. 

“Er worden regelmatig berichten en foto’s op Facebook geplaatst zodat ook familie die wat verder weg woont kan zien wat er allemaal gedaan wordt en dat is natuurlijk erg leuk”, aldus Regine.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief