Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Stadsgidsen organiseren wandeling rondom ‘Hoge Luchten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vanuit het Rijksmuseum wordt een reeks van reizende tentoonstellingen georganiseerd met de 4 elementen als thema. Na de thema’s aarde (Lage Landen), water (Koele Wateren) is nu het element lucht aan de beurt. Na de landschappen en de boeren, de zeegezichten en vissers worden nu de werken met de stadsgezichten en de burgers tentoongesteld. Van 2 april tot 24 juli is de tentoonstelling Hoge Luchten te zien in het Markiezenhof. 


De Stadsgidsen van Bergen op Zoom hebben, evenals bij de vorige tentoonstellingen, een wandeling samengesteld als aanvulling op de tentoonstelling. Het is ze wederom gelukt om een wandeling te maken, waarin een aantal mooie locaties opgenomen zijn. Welke locaties dat zijn, is nog geheim, maar gasten van deze wandeling zullen ze zeker niet willen missen! Zonder al te veel te willen verklappen, kunnen we al wel zeggen, dat deelnemers de stad vanuit een ander perspectief gaan zien: hoogte! Op basis van tekeningen uit het verleden wordt het stadsgezicht van Bergen op Zoom dan ook “vanuit de hoogte” belicht. Daarnaast is de tocht niet alleen een sensatie voor uw ogen en oren, maar ook voor uw reukorgaan!

De wandeling start op de Markt en zal vanuit een speciale kamer en onder het genot van een kop koffie en een versnapering beginnen. Na ongeveer twee uur wordt de wandeling, net als  bij  de eerdere wandelingen tijdens de tentoonstelling, afgesloten met een drankje om over de wandeling na te praten.

Reserveren
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u aan deze bijzonder wandeling deelnemen? Voor het vooraf reserveren van tickets en informatie over de data waarop deze wandeling georganiseerd wordt, zie de website van de Stadsgidsen (www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl). Tevens is het mogelijk om tickets te reserveren via VVV de Brabantse Wal (www.vvvbrabantsewal.nl).

Omdat er vaak de hoogte ingegaan wordt tijdens deze wandeling, dienen deelnemers wel goed ter been te zijn. Er kunnen maximaal 12 gasten per keer deelnemen. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief