Afbeelding
Foto: Bravis

Bravis breidt aanbod thuismeten verder uit

Door: Advertorial Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In het Bravis ziekenhuis kunnen bepaalde patiëntengroepen gebruik maken van thuismeten. Thuismeten biedt veel voordelen. De patiënt en zorgverlener krijgen meer inzicht in de gezondheid en verslechteringen kunnen eerder opgespoord worden. Daarnaast hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. Bravis heeft het aanbod thuismeten verder uitgebreid. Zo kunnen ook patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) gebruik maken van thuismeten.

Met thuismeten krijgen patiënten de meetapparatuur die zij nodig hebben thuisgestuurd zodat zij hun metingen voortaan zelf kunnen verrichten. Met behulp van de Thuismeten app sturen de patiënten hun metingen vervolgens eenvoudig door naar hun zorgverlener in het Bravis ziekenhuis. Dit kan via hun telefoon of tablet.

Hoge bloeddruk
Volgens vasculair internist Mustafa Ezzahti is thuismeten even veilig als meten in het ziekenhuis. “In het geval van hypertensie is thuismeten zelfs betrouwbaarder en veiliger. Een afspraak in het ziekenhuis kan spannend zijn en die spanning kan invloed hebben op je bloeddruk. Daarnaast kunnen patiënten thuis vaker meten. Hierdoor krijgen we een nog duidelijker beeld van de bloeddruk.” Dhr. Balemans (75 jaar) is onder behandeling van hypertensie en is erg enthousiast over het thuismeten. “Ik wil niet meer terug naar de oude methode, absoluut niet. Dit is een ideale oplossing. Ik hoef minder naar het ziekenhuis en ondanks dat mijn zorgverleners op afstand zijn, kunnen ze actie ondernemen als er iets mis is. Ze houden echt vinger aan de pols.”

Aanbod thuismeten in Bravis
In het Bravis ziekenhuis is thuismeten beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn voor COPD, hartfalen, COVID-19, hypertensie en zwangerschapshypertensie.

Bravis beter thuis
Thuismeten is onderdeel van Bravis Beter Thuis. Deze beweging, onderdeel van de visie ‘Het nieuwe Bravis’, is erop gericht ziekenhuiszorg bij de patiënt thuis te leveren, of zo dicht bij huis mogelijk. Samen met onze zorgpartners in de regio zorgen we voor de juiste zorg op de juiste plek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief