Afbeelding
Foto: OMO

Guido Weijers geeft leerlingen MollerJuvenaat les in geluk

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Dat tieners het de afgelopen twee jaar lastig hebben gehad op school door alle coronamaatregelen is bekend. Dat de jeugd daardoor niet altijd even gelukkig is, is geen nieuws. De nieuwe scholencombinatie MollerJuvenaat wil daarom het einde van alle maatregelen vieren en geeft de bovenbouwleerlingen dinsdag een Masterclass Geluk van cabaretier Guido Weijers cadeau.

 

De afgelopen twee jaar hebben leerlingen het niet altijd even makkelijk gehad; mondkapjes dragen, afstand houden, weinig sociale contacten en met als grootste dieptepunt de sluiting van de scholen. Met het opheffen van alle maatregelen begint niet automatisch het ‘normale’ leven weer. Met de Masterclass Geluk geeft het MollerJuvenaat, een scholencombinatie bestaande uit het Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat, leerlingen uit verschillende havo, atheneum en gymnasium bovenbouwklassen een duwtje in de goede richting.

Deze masterclass past helemaal binnen de House of Students filosofie van het MollerJuvenaat. De school wil leerlingen inspireren en uitdagen om actief mee te denken over hun eigen leven en wat er op school gebeurt. School is veel meer dan de vier muren van het gebouw, volgens het MollerJuvenaat.

De afgelopen tijd hebben leerlingen al verschillende masterclasses kunnen volgen, nu is er dan de Masterclass Geluk van cabaretier Guido Weijers. Weijers behoort al meer dan 15 jaar tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Naast zijn reguliere cabaretvoorstellingen geeft Weijers ook theatercolleges en online webinars over geluk. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op humor, maar vooral op de wetenschap en filosofie achter geluk. Na Weijer’s samenvatting hebben de MollerJuvenaat-leerlingen direct heldere antwoorden en praktische tips op weg naar meer geluk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief