Afbeelding
Foto: saver

Controle van groene containers

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Er zit te veel vervuiling in de groencontainers, ook in Bergen op Zoom.  Zo veel zelfs dat vrachten die worden ingezameld in straten en woonwijken bij de compostverwerker worden afgekeurd omdat deze vervuild zijn met plastic, blik, drinkpakken, glas, luiers en ander restafval. Daarom controleert afvalbedrijf Saver de komende tijd extra op het groenafval dat in de containers wordt aangeboden. Vervuilde containers krijgen een hanglabel met informatie.

De vervuilde vrachten zorgen voor problemen. De compostverwerker moet deze ladingen opnieuw sorteren, omdat er anders geen compost van gemaakt worden. Deze extra sorteerkosten zijn voor rekening van de gemeente en dus voor de inwoners.

Daarnaast gaan er kostbare herbruikbare grondstoffen verloren.

Om iedereen er op te wijzen wat er in een groencontainer mag, hangen de medewerkers na controle van de bakken, de komende tijd een speciale kaart met een groene (goede kant) en een rode (foute) kant aan de container. Hierop staat wat er wel in een groencontainer mag en wat niet en welke afvalsoort is niet goed is aangeboden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief