Afbeelding
Foto: Rainer Sturm - Pixelio

Seolto en Virtus bundelen krachten: Gezamenlijk meidenteam start in competitie

Door: Advertorial Algemeen

ZEVENBERGEN - In navolging van het succes van de Oranje leeuwinnen, zijn er in ’s lands voetbalcompetities meer en meer meidenteams actief, zelfs bij relatief kleinere verenigingen. In Zevenbergen spelen er in de jeugdklassen op dit moment echter alleen jongensteams en gemengde teams. Virtus heeft in het recente verleden wel een meidenteam in de competitie gehad maar dit team is inmiddels doorgestroomd naar de dames.

Omdat beide verenigingen op dit moment te weinig meiden hebben om een team te vormen, is op initiatief en met inzet van enkele ouders de afgelopen periode bekeken of er mogelijkheden zijn om de Zevenbergse voetbalverenigingen hun krachten te laten bundelen. Beide besturen staan hiervoor open en gaan hiertoe een historisch samenwerkingsverband aan, waarbij meiden tussen de 10 en 13 jaar van beide clubs gezamenlijk één team zullen gaan vormen. Zij zullen onder de naam “Seolto-Virtus” deel gaan nemen aan de competitie, waar ze het tegen andere meidenteams zullen gaan opnemen. De mogelijkheid wordt opengehouden om in een later stadium ook bij andere leeftijdscategorieën een soortgelijke samenwerking aan te gaan.

Onder voorbehoud van Coronagerelateerde beperkingen, is het de bedoeling dat de meiden in januari met elkaar gaan trainen en dan ook in competitieverband gaan spelen.

Mochten er meiden uit Zevenbergen en omstreken interesse hebben om een keer mee te komen trainen, om na te gaan of ze het leuk zouden vinden om zich bij het meidenteam aan te sluiten, dan zijn zij van harte welkom! Neem dan contact op met Seolto (voetbal@seolto.nl, 0168- 326692) of Virtus (info@vv-virtus.nl, 0168-325036). 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief