Een gezellige middag van Klundertse ouderenwerk in de Niervaert.
Een gezellige middag van Klundertse ouderenwerk in de Niervaert.

SPROK zoekt nieuwe bestuursleden om ouderenactiviteiten overeind te houden

Door: Advertorial Algemeen

KLUNDERT - Al 23 jaar organiseert de SPROK (Stichting Plaatselijke Raad Ouderenwerk Klundert) op verzoek van de gemeente Moerdijk, elk jaar een serie activiteiten voor de Klundertse senioren. Kaarten, biljarten, zingen, bridge, sjoelen bingo en niet te vergeten de jaarlijkse Dag van de Ouderen zijn daarvan de bekendste voorbeelden. Een groot aantal 55-plussers neemt elke week deel aan een of meer onderdelen van dit pakket.

Door omstandigheden is in de organisatie enige onrust ontstaan, omdat enkele dames en heren, waaronder de pas twee jaar geleden aangetreden voorzitter Henk van Steeg, hebben aangekondigd niet langer bestuurslid te willen zijn. Daardoor komt het voortbestaan van de SPROK in gevaar.

Taak van bestuur
Het is niet zo dat de activiteiten daarmee niet langer door zouden kunnen gaan, want de leiders van die activiteiten gaan gewoon door met hun werk. Die activiteiten moeten echter wel mogelijk gemaakt worden. En dat is de taak van het SPROK-bestuur. Dat huurt en betaalt de zalen waar men speelt en oefent, dat maakt de afspraken met die zalen, dat regelt dat iedereen die deelneemt op de hoogte is van waar en hoe laat, enz. En dat zorgt ervoor dat er elk jaar weer een subsidie van de gemeente binnen komt, zodat de eigen bijdragen van de deelnemers binnen de perken kunnen blijven.

Omdat voorzitter Henk van Steeg per 1 februari 2022 zijn functie heeft neergelegd, heeft zijn voorgangster, vice-voorzitter Corry van Brecht, de hamer weer opgenomen, waardoor de continuïteit gewaarborgd is. Zij is inmiddels al in gesprek met iemand over het voorzitterschap. Ook voor de andere vacatures, o.a. die van secretaris en penningmeester, is zij op zoek naar geschikte kandidaten. Maar die blijken maar moeilijk te vinden te zijn. Omdat de kans natuurlijk bestaat dat zij op de verkeerde plaatsen zoekt, vraagt zij hierbij of u geschikte dames en/of heren kent (of er zelf een bent), die een plekje in het SPROK-bestuur wel een aardige vrijetijdsbesteding vinden en die er daarmee samen met de andere leden van dit splinternieuwe bestuur voor willen zorgen dat de bestaande activiteiten voor de Klundertse senioren ongestoord door kunnen gaan. Maar die ook zo creatief en inventief zijn, dat aan het scala van SPROK-activiteiten iets nieuws zou kunnen worden toegevoegd. Belangrijk is dat eventuele kandidaten niet per se zelf senior hoeven te zijn. Enige affiniteit met de doelgroep is overigens wel gewenst.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Corry van Brecht: 0168-403148 of
sjacor@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief