Peloton op een lint bij Elite, Belofte, Prof-B
Peloton op een lint bij Elite, Belofte, Prof-B Foto: Petra Huijsmans

Inschrijving ‘Pareltje van de regio’ weer geopend

Sport en vereniging

STANDDAARBUITEN - Het is weer zover, zondag 1 mei gaat de 73ste wielerronde van Standdaarbuiten weer van start. Na het succes van vorig jaar is het comité bezig met de organisatie van een dagvullend programma voor verschillende categorieën renners.

De inschrijving is weer geopend.
Het programma start met de allerkleinsten: voor de kinderen van 2 t/m 4 jaar is er een speciale Ukkie Pukkie race. Daar mogen ze het tegen elkaar opnemen op loopfietsen of gewone fietsen. De bekende dikke banden race voor kinderen van 5 t/m 12 jaar volgt daarna.
Meedoen is gratis en voor alle deelnemende kinderen ligt er een mooie prijs klaar. Opgeven kan via dikkebandensdb@ziggo.nl.
De middag begint met de Nieuwelingen heren. Daar zullen de renners uit het hele land over een afstand van 50 km strijden om de overwinning. Na de Nieuwelingen starten de Elite Beloften B-Profs. Deze echte hardrijders zullen elkaar laten afzien over een afstand van 90 km. Afsluitend is er het spektakelstuk: de gecombineerde wedstrijd van de Nieuwelingen/Junioren dames.
De vrouwen starten gelijktijdig, maar de Nieuwelingen finishen eerder en rijden een apart prijzenschema t.o.v. de Junioren vrouwen.

Wilt u meehelpen en iets betekenen voor de kinderen uit het dorp en omstreken en voor de wielersport? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. U kunt ons bereiken via wielercriteriumsdb@live.nl.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief