Sterre na haar individuele meerkamp in de 1e divisie
Sterre na haar individuele meerkamp in de 1e divisie Foto: Trainster

Sterre Holterman tweede op NK turnen

Sport en vereniging

MOERDIJK - Op zaterdag 23 april stond het Nederlands Kampioenschap op het programma van de KNGU. Een afsluitende wedstrijd waaraan een aantal voorrondes vooraf gingen. Sterre plaatste zich met een mooie 3e en 6e plaats voor dit NK.

Ze mocht haar wedstrijd beginnen op sprong vandaag. En deed dit prima. Een tzukahara gehoekt en eentje in gehurkte houding zorgden voor een mooie 12.267 pnt. Op naar de brugoefening waar ze over het algemeen sterk kan turnen. En ook dit keer lukte het haar om goede handstanden te laten zien en haar oefening zonder fouten door te komen. Ze turnde de beste score van de dag, zo bleek later. Op het volgende toestel balk wil Sterre nogal eens ingehouden turnen wat de trainsters niet zo graag zien. Huppekee, koppie op en gaan.. Pittig en doorwerken... Helaas moest ze de balk één keer voortijdig verlaten maar turnde de oefening zeker beter uit dan de voorgaande wedstrijden. Ook op vloer werkte ze een mooie en sierlijke oefening af en behaalde met deze 12.10 pnt. Een totaal van 47.267 pnt. Een schitterende en zeker verrassende tweede plaats op haar Nederlands Kampioenschap. Ze had een podiumplaats als doel; Nou, die heb je verdiend vandaag!

Op de zondag mocht Sterre ook nog deelnemen aan het NK Teams in de categorie B. Een niveau hoger dan dat ze individueel uitkomt en tussen senioren. Als klein fragile meisje tussen die sterke grotere stevige junioren en senioren. Maar ze staat heus haar mannetje wel en turnde samen met teamgenootjes Esmee en Renate naar een prachtige derde plaats. Op vloer waren ze zelfs de allerbeste met z’n drietjes. Een knappe prestatie en met brons en zilver op zak, zal Sterre vast op zondagavond heerlijk in slaap gevallen zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief