Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Vol programma voor Koningsdag Willemstad: ‘Heel belangrijk in stad van Willem van Oranje’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

WILLEMSTAD - Jeroen de Jong (51) is al 8 jaar voorzitter van het Oranje Comité Willemstad. “Koningsdag is heel belangrijk in de stad van Willem van Oranje en komt volledig uit de kleine gemeenschap hier.”

“De aanloop start met de Koningsnacht in de feesttent op de parade met live muziek van de Fijnaartse Band: “De Mannen van de Straat” . We houden het graag allemaal lokaal. We hebben er dit jaar extra veel zin in, om met veel mensen bij elkaar Koningsdag 2022 te vieren. Ons Comité bestaat uit 5 personen, Boudewijn Baan, Patrick Kannekens, Annemieke Kruis, Goos de Boer en ikzelf. We starten Koningsdag met de “Vroege Vlaggers” Vanaf zonsopgang mogen mensen de Nederlandse vlag met oranje wimpel buiten hangen. Wij rijden dan rond en geven de eerste 5 vroegste vlaggers Oranje Tompoucen van Bakkerij Bussing. Om 09.00 blazen de Trompettisten de Oranje Reveille vanaf de toren op de Koepelkerk. 

Versierde fietsentocht

Om 10.15 is de versierde fietsenkinderoptocht (die de week ervoor al gezamenlijk versierd zijn in Buurthuis Irene ) Om 11.00 is de Aubade op de Parade met een speciaal samengesteld Aubade koor o.l.v. muziek en zang van Joop Helms met o.a. het Wilhelmus en het Willemstads Volkslied.. Daarna start het spelprogramma voor de jongste Willemstadters, veilig in de tent. Verder is er een Klimmuur/klimtoren en in de middag de Kindervrijmarkt. ‘s Middags vindt de traditionele ‘Konings cup’ plaats. De jeugd van de watersportvereniging vaart met optimistjes in de kom van de oude jachthaven in het centrum tussen alle versierde boten”, vertelt Jeroen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief