Het plaatsen van de boom.
Het plaatsen van de boom. Foto: Vrijwilligers van de Protestantse begraafplaats te Fijnaart

ANV schenkt boom aan Protestantse begraafplaats Fijnaart.

Sport en vereniging

FIJNAART - Op de Protestantse begraafplaats te Fijnaart was een aantal bomen ziek geworden en werd besloten deze te kappen. Het streven is, wanneer er bomen gekapt worden dat er weer nieuwe bomen voor terug geplant worden.

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Logisch, want bomen leveren verschillende ecosysteemdiensten: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.

Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat!

In West-Brabant hebben zes Agrarische Natuur Verenigingen (ANV’s) een collectief opgericht, het ANB West-Brabant.

Het ANB West-Brabant is een coöperatie van overwegend agrarische deelnemers en is mede-verantwoordelijk voor het agrarisch natuur- landschaps- en waterbeheer in West–Brabant, uit te voeren door de zes ANV’s.

Eén van die ANV’s is Drimmelen & Moerdijk en omgeving. Zowel in Drimmelen als in Moerdijk schenkt de ANV een boom waar een goede bestemming voor is. In dit geval dus de begraafplaats.

Nadat de Protestantse Gemeente te Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten contact heeft  gezocht met ANB West-Brabant heeft de ANV Drimmelen & Moerdijk besloten een boom te schenken aan de Protestantse begraafplaats te Fijnaart.

Hiermee draagt de ANV uit dat het belangrijk is om bomen terug te plaatsen wanneer er bomen verdwijnen door o.a. ziekte.

Wil je meer weten over onze vereniging? Kijk eens op: www.anvdrimmelen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief