Aart-Jan Moerkerke, Bart Klemann, Yvonne Peters.
Aart-Jan Moerkerke, Bart Klemann, Yvonne Peters. Foto: Mariëtte Kapitein

Burgemeester bezoekt Volkstuindersvereniging

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Op uitnodiging van het bestuur bezocht Aart-Jan Moerkerke afgelopen zaterdag de volkstuinen gelegen aan de Galgenweg in Zevenbergen. Een stukje Zevenbergen dat hij nog niet kende.

De voorzitter Bart Klemann en secretaris Yvonne Peters verzorgden de rondleiding op het complex van meer dan 50 tuinen. De volkstuinvereniging opgericht in 1984 telde toen rond de 100 tuinen. In de loop der jaren daalde het interesse in een volkstuin en werd een deel van de grond weer terug gegeven aan de gemeente.

Sinds de coronaperiode echter zijn er steeds meer mensen, vooral jonge tuinders, zich gaan interesseren voor een volkstuin. Andere jaren bleef er wel eens een tuin leeg, maar sinds een paar jaar is er zelfs een wachtlijst.

Ondanks het gebrek aan groene vingers toonde de burgemeester veel interesse in de verschillende soorten tuinen en de diversiteit aan tuinders en tuinen. Hij was onder de indruk van de goede staat van onderhoud aan de tuinen. Een mooi compliment aan alle tuinders en het bestuur.

Mocht u interesse hebben in een volkstuin dan kunt u zich aanmelden via de website www.vtvzevenbergen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief