Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Vier wethouders in nieuw gemeentebestuur Moerdijk bekend

Door: Monique Jansen Algemeen

ZEVENBERGEN – De vier wethouders van de gemeente Moerdijk zijn bekend. Danny Dingemans (VVD) en Jack van Dorst (Onafhankelijk Moerdijk) keren terug in het nieuwe gemeentebestuur. Nieuw zijn Bennie Blom (Onafhankelijk Moerdijk) en Pauline Joosten (Moerdijk Lokaal). 

Bennie Blom wordt verantwoordelijk voor Welzijn, Werk, Duurzaamheid, Communicatie en Dienstverlening. Dingemans krijgt de portefeuille Economische Aangelegenheden, Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening en Wonen. Van Dorst voert het financieel beleid uit en draagt verder verantwoording voor de Openbare Ruimte, afval en grondstoffen, dierenwelzijn en vastgoed. Pauline Joosten neemt Zorg, Onderwijs en Inwonercommunicatie en Participatie op zich. 

Jack van Dorst en Danny Dingemans waren ook wethouder in de vorige collegeperiode. Pauline Joosten en Bennie Blom waren de afgelopen jaren raadslid in de gemeenteraad van Moerdijk. Burgemeester Moerkerke buigt zich de komende jaren over de onderwerpen Integrale veiligheid, Toezicht en handhaving, Regionale samenwerking, Integriteitsbeleid, Democratische vernieuwing, Personeel en Organisatie en Juridische zaken. Op maandag 16 mei neemt de gemeenteraad een beslissing over de voordracht.

Moerdijk Lokaal is nieuw in het gemeentebestuur. De partij volgt het CDA Moerdijk op die de verkiezingen verloor. De christendemocraten kozen bewust voor een rol in de oppositie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief