Afbeelding

Bekend creatief project in een nieuw jasje

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - CultuurCompaan start op woensdag 9 maart met een nieuwe editie van ‘Ik vergeet je niet’. Thema van deze editie is ‘Laat je horen’. Deze keer vormt de Broedplaats in Langdonk het decor voor dit kunstproject dat in totaal tien weken duurt. “We gaan deze editie iets anders insteken, door ook de discipline muziek eraan toe te voegen”, vertelt Pauline Uijtdehaag namens CultuurCompaan.

Toen in maart 2020 de coronacrisis uitbrak kwam er een abrupt eind aan het project ‘Tijd van je Leven’, waarbij ouderen worden gekoppeld aan een kunstenaar om vervolgens samen aan de slag te gaan tijdens zes workshops. Tegelijkertijd delen ze onderling en met de kunstenaars verhalen. “Dat project viel stil”, vertelt Anneke Wijn. Het idee voor ‘Ik vergeet je niet’ was al snel geboren. Deelnemers kregen iedere week een tasje aan hun deur met daarin een creatieve opdracht. “De kunstwerken werden wel alleen gemaakt, maar toch waren ze samen ergens mee bezig. Dat gaf een gevoel van verbinding met elkaar.”

Tien weken

Begin maart staat er weer een nieuwe editie van ‘Ik vergeet je niet’ op de planning. “Ongeveer tien weken lang wordt elke twee weken een opdracht uitgereikt met de daarbij behorende materialen. Nieuw aan deze editie is dat er niet alleen een afsluitende presentatie of expositie plaatsvindt, maar ook een gezamenlijke opening”, aldus Pauline Uijtdehaag. 

Tijdens de opening vertellen betrokken kunstenaars meer over hun discipline, technieken, de opdrachten en thema’s waarmee ze gaan werken. Deelnemers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om op woensdag 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur een kijkje te komen nemen in Broedplaats Langdonk en kennis te maken met de organisatie, kunstenaars en andere deelnemers. De deuren van de Broedplaats zijn vervolgens tot eind juni elke twee weken op woensdag geopend. Tussentijds een kijkje nemen of later instappen in het traject is altijd mogelijk.

Aanmelden

Deelnemen aan deze editie van ‘Ik vergeet je niet’ kan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl. Ook wanneer geïnteresseerden eerst een kijkje willen komen nemen bij de Broedplaats op 9 maart, kan men een mail sturen om zich hiervoor aan te melden. Op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet is meer informatie te vinden over deze en voorgaande edities.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief