Afbeelding
Foto: Luc van Leeuwe/www.lucvanleeuwe.com

Stichting Carnaval presenteert vier dagen feest in Tullepetaonestad!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het was even schakelen voor de Stichting Carnaval Roosendaal, maar in een korte tijd is er toch een mooi programma tot stand gekomen voor de vier dagen rondom carnaval. De stichting heeft daarbij samengewerkt met de gemeente, horeca en de schouwburg. “Daar zijn we trots op. We laten zien dat we ‘van goej uize’ komen!”

Door de versoepelingen zijn er vrijwel geen toegangsbeperkende maatregelen meer en dat biedt volop mogelijkheden voor een spetterend carnaval. Het programma richt zich vooral op het lokaal vieren van het feest en daarbij concentreert de stichting zich op het gebied Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat en Tongerloplein.

Programma

Op hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit: Op zaterdag wordt gestart met de intocht van Priens Markus I op de Markt, gevolgd door de sleuteloverdracht. Dat krijgt de rest van de middag en de avond een muzikaal vervolg, waarbij lokale artiesten en zeulbands elkaar afwisselen. Die brengen bijna alleen leutige Tullepetaonse muziek. “We bouwen daarvoor 4 podiums (Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat en Tongerloplein), die op alle dagen bezet en beschikbaar zullen zijn.”

Op zondag wordt gestart met een kerkdienst op de Kaai. “We verzamelen bij de Tullepetaon en trekken in processie naar de kerk.” In de middag en avond pakt de horeca in het centrum uit met verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Er draait ook een docufilm over de historie van het Roosendaalse carnaval in de bioscoop.

Op maandag is er de traditionele leutmart voor de pralle en brakke en maandagavond vindt op het Tongerloplein het concert voor de Moriaon plaats.

Tot slot wordt op dinsdag een kinderoptocht georganiseerd met het kienderspel en in de avond is er het sluitingsprotocol. “Om 24.00u sluiten we af met het bekend maken van het motto voor 2023.”

Het programma wijzigt nog op details. Hou voor exacte tijdstippen komende week de social mediakanalen en website in de gaten: www.tullepetaonsnieuws.nl

Horeca

De horeca organiseert in de eigen cafés ook nog allerlei activiteiten tijdens de hoogtijdagen. “We verwachten dat veel Tullepetaonen het leutfeest zullen komen vieren en daarom richten we ook voldoende buitenbars en tappunten in, ook om een goede spreiding van het publiek mogelijk te maken.” Bij de horeca kan je betalen met neutmunten, die verkrijgbaar zijn bij de 21 aangesloten horeca-locaties. Omdat de Kring gesloten is wordt gezorgd voor een extra garderobe bij Dakota’z op de Markt. Natuurlijk zijn er ook voldoende extra toiletfaciliteiten, fietsenstallingen, taxistandplaatsen en er is een EHBO post aanwezig.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief