Een gouden jubileum vraagt om een gouden koets
Een gouden jubileum vraagt om een gouden koets Foto: Shutterstock

IQ Aarmoei-nieke pakt uit tijdens gouden jubileum: Tot en met 1 maart feest op de Kaai!

Algemeen

ROOSENDAAL - Gouden Kaai, Gouden Koets & Gouden bolhoed. Ze zijn enorm blij op de Kaai. Dat er, juist nu, weer veel meer kan, streelt de mannen in het zwart-wit. Ze maken de Kaai goud, ‘Kaaigoud’ noemen ze dat, en pakken uit met maar liefst vier activiteiten. Ze hopen dat hun IQ-vrienden hun 1e activiteiten in hun jubileumjaar mee vieren. Beperkingen of niet, vorig jaar riepen ze het al; ‘t IQ gaòd aaltij deùr!

In hun gouden jubileum zochten ze naar creatieve mogelijkheden om dat jubileum met hun vrienden te vieren. Dat nu, om twee voor twaalf, ook nog hun thuiscafé open mag, zal de feestvreugde alleen maar vergroten.

Kaaigoud

De eerste creatieve oplossing is gevonden in een creatieve invulling i.p.v. hun jaarlijkse presentatieavond. Het gouden IQ-jubileumsausje strooien ze 1,5 week lang uit over de gehele Kade. Een zee van goud zal dit deel van Tullepetaonestad feestelijk omtoveren tot ‘Kaaigoud’. 

Van 21 februari t/m dinsdag 1 maart zullen op de Gouwe Kaai vele versierde etalages en ramen, met historische IQ-beelden en attributen, alle tullepetaone versteld doen staan. Een lust voor ieder Tullepetaons oog waarvan men op een eigen te kiezen moment kan genieten. Het IQ vraagt ook aandacht om zeker even naar hun thuisbasis ‘De Veestallen’ te kijken. Ze roepen niet voor niets, “van gouw ‘uize”.

Uitreiking van de 49e Gouden Bolhoed

Ook deze gaat door, want ‘t IQ gaòd aaltij deùr. Dit unieke kleinood zal, ook nu, worden uitgereikt aan een Tullepetaon die naar het idee van het IQ deze waardering heel erg toekomt. Op zondagmorgen 27 februari zullen ze op een geheime creatieve manier de 49e Gouden Bolhoed uitreiken. Feliciteren en toewuiven van de uitverkorenen is mogelijk ter hoogte van ‘Café de Veestallen’ vanaf ongeveer 13.00 uur. De ‘staande doorstroom receptie’ is dus buiten gepland, maar met de recente versoepelingen zou het ook binnen zomaar eens gezellig kunnen worden.

Puzzeltocht over de Gouwe Kaai

Ook van 21 februari tot 1 maart kan men een historische, leutige en ludieke puzzeltocht lopen. Start bij de Veestallen, lees op de poster opdracht 1 en vervolg. Neem pen en papier mee en stuur uw oplossing uiterlijk 2 maart naar het E-mail adres van het IQ. Er zijn prachtige gouden prijzen te winnen en eeuwige roem. Vooraf het antwoordformulier downloaden? ga naar www.iqaarmoeinieke.nl/agenda/iq-puzzeltocht

Unieke afsluiting op carnavalsdinsdag

In hun gouden jubileumjaar hebben ze na zeer lang en veel lobbyen iets onvoorstelbaars voor elkaar gekregen. 

Op carnavalsdinsdag is er een gouden verrassing, waar ze niet over hadden durven dromen, is inmiddels bevestigd. Ze weten dat ze hiermee historie zullen schrijven maar niets is voor de mannen dit jaar te gek. De Gouden Koets, hoe toepasselijk tijdens een gouden jubileum op de ‘Gouwe Kaai’, zal 3 uurtjes te bezichtigen zijn in Tullepetaonestad. De mannen zijn enorm verheugd dit unieke koninklijke rijtuig naar de Kaai te halen. De vrienden van het IQ Aarmoei-nieke (herkenbaar aan de Gouden 2022 vrienden-draagspeld) hebben met hun donaties dit alles mogelijk gemaakt en daarom ook voorrang voor een foto zittend in de koets. 

Iedereen is van harte welkom. Bewaking zal aanwezig zijn. 1 maart van 14:30 tot 17:30 uur zal het, op de Gouwe Kaai, tegenover de Veestallen, te doen zijn. U ziet het, IQ gaat altijd dur! Het was een kwestie van de oplossing vinden binnen de mogelijkheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief