Afbeelding
Foto: Bagiyo van der Leemputte

Flinke stormschade in Roosendaal: Omgewaaide bomen en vliegende dakpannen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Storm Eunice houdt vrijdagavond flink huis in Roosendaal. De krachtige storm zorgde onder andere al voor meerdere omgewaaide bomen en kapot gewaaide daken, zoals bij de St. Josephkerk.

Het gaat vrijdagavond flink tekeer in Roosendaal. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo is er in de Dr. Schaepmanlaan een dikke boom omgevallen, net zoals op de Flaneerdijk. De St. Josephkerk zorgt ook voor gevaarlijke situaties. De Roosendaalse presentator Bagiyo van der Leemputte deelde op sociale media een foto waarop te zien is dat de kerk inmiddels flink wat dakpannen mist.

Eerder werd door de storm al een voorgevel-bord van een horecagelegenheid losgetrokken op de Rembrandtgalerij. De brandweer heeft het bord veilig naar beneden gehaald en zorgde ervoor dat het bord verder weggehaald kon worden.

Meldingen

Bij de brandweer kwamen er voor 16.40 uur al meer dan 35 meldingen binnen. Rond 18.00 uur was het aantal meldingen al verdriedubbeld. Het betreft vooral omgevallen bomen en loshangend straatmeubilair. Meest in het oog springend is nu de in Bergen op Zoom gemelde schade aan het dak van winkelcentrum De Zeeland en het dak van de Brandweerkazerne.

Omdat het noodnummer inmiddels overbelast is, is er vrijdagmiddag ook een NL-Alert verstuurd. Hierin worden de extreme weersomstandigheden in Nederland benoemd. Blijf binnen en bel alleen 112 bij levensgevaarlijke situaties.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief