Afbeelding
Foto: Christian Traets

Titus Frankemölle zegent nieuwbouw van Norbertus Gertrudis Mavo

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Diaken Titus Frankemölle heeft donderdag, in aanwezigheid van de schoolleiding, docenten en leerlingen, de nieuwbouw van de Norbertus Gertrudis Mavo gezegend. ‘Moge het de leerlingen en medewerkers goed gaan in hun prachtige nieuwe school’, aldus de diaken. Dit alles gebeurde in aanloop naar de officiële opening op 24 februari. 

Na bijna twee jaar renoveren en bouwen ging het nieuwe schoolgebouw van de Norbertus Gertrudis Mavo medio januari open voor de leerlingen. De Norbertus Gertrudis Mavo zat tot voor kort gevestigd in het voormalige Gertrudiscollege aan de Bovendonk. “Die locatie was veel te groot voor ons”, legt directrice Kiki Nieuwkerk uit. “Daar pasten 1700 leerlingen in en wij hebben maar 420 leerlingen.” Hoog tijd dus voor een nieuw gebouw. 

Het proces daar naartoe heeft de nodige tijd gevraagd, maar op 3 februari 2020 was het eindelijk zo ver. Twee leerlingen mochten symbolisch een eerste klap uitdelen met de sloop van een bijgebouw en de voormalige aula. In de twee jaar die vorderden werd hard gewerkt aan het nieuwe gebouw. “Al heeft het ook nog een paar maanden stilgelegen vanwege een onderzoek naar vleermuizen.”

Kleinschalig en transparant
Het pand aan de Vincentiusstraat doet al jaren dienst als school. “Maar, dit gebouw was te klein en te oud. Het voldeed niet meer aan de huidige normen van onderwijshuisvesting. We vroegen ons daarom af: hoe behouden we het oude gebouw, maar maken we het toch eigentijds?” Het resultaat is inmiddels klaar. “Dit gebouw voelt veel passender. Het is kleinschalig en transparant, maar toch groot genoeg om nog te kunnen groeien tot 500 leerlingen.” 

Hoewel de leerlingen alweer even gebruik maken van het pand, moet de officiële opening nog komen. Diaken Titus Frankemölle heeft de eerste handeling verricht, maar op donderdag 24 februari is het tijd voor de echte opening. Burgemeester Han van Midden zal de openingshandeling verrichten. Iedereen kan de opening volgen via https://www.norbertusgertrudismavo.nl/opening/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief