Jeu de boules in Heerle
Jeu de boules in Heerle Foto: J. Pellis

Brabantse boules ook in Heerle

Sport en vereniging

HEERLE - De Brabantse boules worden dit jaar georganiseerd vanuit Den Bosch met als doel mensen met elkaar in contact brengen via een spelletje jeu de boules..In onze provinciehoofdstad zijn in juni de Europese kampioenschappen Petanque. De Brabantse Boules zijn wedstrijden voor de liefhebbers.

Er zijn 6 Brabantse steden die hieraan meedoen, waarvan Roosendaal er één is. In deze gemeente worden in 6 wijken/dorpen de voorrondes gespeeld. Heerle doet ook mee en daar kun je spelen op de maandagmiddagen van 9, 16, 23 en 30 mei tussen 13.30 en 16.30 uur. Je dient je tevoren in te schrijven via de website www.brabantseboules.nl. Dan kun je één of meerdere middagen meespelen. Per middag speel je 3 wedstrijden met steeds een wisselende partner tegen elke keer een andere tegenstander. 

De winnaars van de wedstrijden in Heerle plaatsen zich voor de gemeentelijke finale die op 22 juni gespeeld zal worden op de markt in Roosendaal. Om je hiervoor te plaatsen moet je minstens 2 middagen meegespeeld hebben. De winnaar van de finale plaatst zich voor de grote finale in Den Bosch.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, zelfs de koffie is gratis. Iedereen kan meedoen, ook de mensen uit de andere dorpen. Al heb je nog nooit jeu de boules gespeeld, dan is dat geen bezwaar er is voldoende uitleg en begeleiding. Geef je wel tijdig op via de al genoemde website: www.brabantseboules.nl. Dus kom in mei naar Heerle voor een gezellig potje jeu de boules!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief