Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau aan Dhr. Ad Vos door burgemeester Han van Midden
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau aan Dhr. Ad Vos door burgemeester Han van Midden Foto: Timo Reisiger

Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Roosendaal

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Op dinsdag 26 april – de dag voorafgaand aan Koningsdag – reikte burgemeester Han van Midden negen Koninklijke onderscheidingen uit namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.  

Van de gedecoreerden werden acht personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de loop van de ochtend bezocht burgemeester Han van Midden hen op een onverwacht moment. Uiteraard waren ze allemaal blij verrast. 

Gedecoreerden

De heer Jack Goorden (52) ontving een lintje voor zijn inzet voor Stichting Carnaval Nispen, Nispen Feest Cultureel Nispen, Wielercomité Nispen, MTB de Koepel en buurtpreventie Nispen. 

De heer Erwin Schepers (54) ontving een lintje voor zijn inzet voor de Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, het bewonersplatform Nispen, Oranjestichting Nispen en toneelvereniging Onderling Kunstgenot. 

De heer Ben Aanraad (68) ontving een lintje voor zijn inzet voor Stichting Alzheimer Nederland, lid Cliëntenraad UWV en lid Adviesraad Sociaal Domein Roosendaal, Stichting Carnaval Roosendaal, KBO Roosendaal en zijn mantelzorgactiviteiten. 

De heer John Martens (67) ontving een lintje voor zijn inzet voor de Roosendaalse volkstuinvereniging Minnebeek. 

De heer René van de Riet (57) ontving een lintje voor zijn inzet bij Scouting Andriessengroep en zijn inzet op het gebied van radiomaker, presentator en fotografie voor diverse lokale omroepen en weekbladen. 

Het echtpaar de heer Rien Oosterbos (70) en mevrouw Jolanda Oosterbos-van Pul (66) ontvingen beiden een lintje. Hij voor zijn inzet bij de scouting en de World Scout Jamboree en zij voor haar inzet als vrijwilliger bij het Sterrebos, het KBO Roosendaal, SDW en St. Elisabeth. 

Mevrouw Thea de Koning-van Vliet (86) ontving een lintje voor haar jarenlange inzet voor zorgcentrum De Brink en Stichting St. Elisabeth. 

De heer Ad Vos (72) werd bevorderd vanwege zijn inzet voor de Adviesraad Sociaal Domein, zijn inzet bij de Cliëntenraad Bravis Ziekenhuis, het opzetten en op de kaart zetten van de afdeling Alzheimer West-Brabant, Stichting Carnaval Roosendaal en de Brabantse carnavalsfederatie. 

Reactie burgemeester:
“Ik vind het altijd een grote eer dat ik, namens de Koning, betrokken inwoners van onze gemeente in het zonnetje mag zetten. De lintjesregen is een van de vrolijke hoogtepunten in het jaar en dé gelegenheid om waardering te geven aan de mensen personen in die zich vele jaren structureel en vaak onbaatzuchtig inzetten voor onze samenleving. Ik verheug me op de dag van morgen: Koningsdag. Het moment waar de decorandi van vandaag maar ook alle eerder gedecoreerden bij elkaar komen in theater De Kring. We heffen dan met elkaar het glas op de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief