Afbeelding

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

Door: Janny Mathijssen Algemeen

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

Huisjes was al bezig met het schrijven van een boek, maar de inspiratie ontbrak. Het Ommetje, een wandelapp van de Hersenstichting, bracht daarin verandering. De verhalenbundel ‘Waratje’ begon gestalte te krijgen. Met dank aan de Hersenstichting. Het eerste hoofdstuk van de bundel heet ‘Coronapandemie en het Ommetje’. Huisjes besloot tien procent van elk verkocht boek te doneren als dank aan de Hersenstichting. Het boek kost vijftien euro, exclusief eventuele verzendkosten en is te bestellen op Berendhuis@zeelandnet.nl.

Huisjes is een bezige bij. Hij is actief met vele zaken, zoals mantelzorgen en vrienden en kennissen helpen bij financiële vraagstukken. Ook sport hij graag en doet aan recreatief bewegen voor ouderen en aan tafeltennis. Samen met zijn vrouw Yvonne kijkt hij graag voetbal en bezoeken ze de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub Ajax.

Het schrijversvirus heeft bezit van hem genomen tijdens de zoektocht waar zijn vader was bij zijn geboorte in november 1944. Hij heeft daarover een aangrijpend boek geschreven “Ik zoek mijn vader” (april 2019). Daarna volgden nog vier boeken, twee romans, een thriller en een verhalenbundel. De verhalenbundel ‘Tekkered’ heeft hij afgerond in coronatijd. De beperkingen in coronatijd hadden een negatieve invloed op de schrijversinspiratie en zijn dagelijkse ritme. Stadions gesloten voor bezoek, zelf niet in verenigingsverband te kunnen sporten, geen culturele activiteiten bezoeken en dergelijke, dit was funest voor hem. Iedere dag was vrijwel gelijk aan de vorige, met als gevolg passiviteit. Steeds later opstaan was ook een gevolg. Een grote ergernis voor hem, het lukte maar niet om de sleur te doorbreken.

Tot op een gegeven moment iemand hem wees op het Ommetje van de Hersenstichting. Aanvankelijk haalde hij zijn schouders erover op. Maar besloot samen met zijn vrouw toch deel te nemen aan deze wandel-app. Dit bracht weer structuur in zijn bestaan. Op tijd opstaan en het ommetje lopen voor negen uur werd beloond met extra punten. Fanatiek werden de punten verzameld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief