Afbeelding
Foto: PR

Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) komt naar Middelburg met uniek programma

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Het Nesko wordt elk jaar opnieuw gevormd door 40 enthousiaste studenten, die zich naast hun universitaire studie, op hoog niveau met muziek bezighouden. Na een intensieve repetitieperiode gaat het Nesko op tournee naar verschillende plaatsen in Nederland. Op 29 april treedt het Nederlands Studenten Kamerorkest om 20.15 uur op in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Markt in Middelburg.

Tijdens het concert brengt ze een uniek programma ten gehore. Als eerste studentenorkest in Nederland spelen ze de Eerste symfonie van Louise Farrenc als ook de serenade in A mineur van Vaughan Williams. Daarnaast staat er een opdrachtcompositie van de Iraanse componist Ramin Amin Tafreshi op het programma, met als solist de Russisch-Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina. Het geheel wordt afgesloten met Die Hebriden van Mendelssohn. Dit alles onder enthousiaste leiding van dirigent Stijn Berkouwer. Het belooft een bijzonder concert te worden. Kaarten à € 15,- (studenten € 10) zijn verkrijgbaar via www.nesko.nl en op de avond zelf aan de deur van het Stadhuis.

Zeeuwse connectie
Dit jaar zijn er maar liefst drie muzikanten met sterke Zeeuwse connecties die in het Nesko meespelen. Het betreft Rosalie de Zeeuw uit Zierikzee, Julia Dorigo die driejaar in Middelburg bij de UCR studeerde en Viola Koopman uit Middelburg. Op dezelfde dag verzorgt het Nesko een lunchconcert in de penitentiaire inrichting Torentijd in Middelburg. Dat zal een bijzondere ervaring zijn voor zowel de muzikanten als gedetineerden. De muziekstudenten logeren tijdens hun verblijf in Middelburg bij gastgezinnen. Ze schuiven er gewoon aan bij het avondeten, slapen bij Middelburgers thuis en na het ontbijt vertrekken ze op zaterdag naar hun volgende geplande optreden in Leiden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief