De kinderen met de wethouder en burgemeester in Terra Maris
De kinderen met de wethouder en burgemeester in Terra Maris

Opening nieuwe tentoonstelling bij Terra Maris

Door: Redactie Algemeen

OOSTKAPELLE - Op donderdag 21 april hebben leerlingen van  de Tweemaster/Kameleon samen met burgemeester Rob van der Zwaag en wethouder Adri Roelse de nieuwe tentoonstelling bij Terra Maris geopend. Dat deden ze door met volle energie te dansen op de energyfloor. Nadat er genoeg energie was opgewekt om het licht in de ruimte van de nieuwe tentoonstelling aan te laten gaan, was  de tentoonstelling geopend.

De tentoonstelling ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek, over klimaat en de Kracht van de Natuur’ is het eerste deel van de klimaatbeleving bij Terra Maris. Op een laagdrempelige manier leer je in deze tentoonstelling wat je zelf kan doen voor de natuur en het klimaat. Het gaat niet alleen over zonnepanelen en windenergie, maar ook over bijvoorbeeld welke voedingskeuze heeft de meeste impact? Waar moet je op letten als je kleding koopt en wat kun je met je oude spijkerbroek doen? Kortom: wat kan je beter, anders of minder doen.

Duurzaam en circulair
De tentoonstelling zelf is circulair gebouwd, door het toepassen van bestaande materialen en de opbouw zo te maken dat het weer herbruikbaar is. De teksten z?n gedrukt met biologische inkt op kringlooppapier en voor de panelen is gebruik gemaakt van gerecycled vilt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief