Machinefabriek met gedeelte Panorama Walcheren
Machinefabriek met gedeelte Panorama Walcheren Foto: Peter van den Hooven

‘Behoud Panorama Walcheren voor Vlissingen’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De raadsfracties van de SGP en VVD hebben vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het aangekondigde vertrek van Panorama Walcheren uit de Machinefabriek. Het panorama moet wijken vanwege de geplande renovatie van de Machinefabriek.

De vrijwilligers van Panorama Walcheren deden begin dit jaar een noodoproep voor een locatie waar de schilderijen naar toe zouden kunnen gaan. Het bestuur van het panorama is door de gemeente Vlissingen per brief op de hoogte gebracht dat het gebruiksrecht per 17 mei wordt beëindigd en het museum de Machinefabriek moet hebben verlaten. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om de Machinefabriek te gaan renoveren. Deze renovatie zal naar verwachting enkele jaren in beslag nemen, wat de uiteindelijke bestemming van het industrieel erfgoed wordt is nog niet bekend.

De raadsfracties van de SGP en VVD hebben het college gevraagd wanneer de renovatie van de Machinefabriek precies begint en of ook echt star moet worden vastgehouden aan 17 mei als einddatum en of enige coulance kan worden betracht. Daarnaast willen de partijen weten wat het college heeft ondernomen om te voorkomen dat het panorama dakloos wordt en stelt dat het museum voor Vlissingen behouden moet worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief