Het 'pleintje Westbeer' zoals het er uit gaat zien.
Het 'pleintje Westbeer' zoals het er uit gaat zien. Foto: gemeente Vlissingen

Oprit Coosje Buskenstraat gaat op de schop

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De oprit van de Coosje Buskenstraat en het pleintje bovenaan de oprit worden opnieuw ingericht. De gemeente Vlissingen presenteerde hiervoor een definitief ontwerp. Opvallendste zaken hierin zijn de aanplant van bomen aan weerszijden van de oprit en de bouw van een nieuwe kiosk op de boulevard.

In het ontwerp van het pleintje bovenaan de Coosje Buskenstraat wordt de historie uit de Franse tijd zichtbaar gemaakt. In de bestrating wordt de plattegrond van de Westbeer zichtbaar gemaakt en middels informatieborden wordt er tekst en uitleg gegeven over dit Napoleontisch verdedigingswerk. De rijbanen worden meer richting de woningen verlegd waardoor het pleintje aan de zeezijde groter wordt. Verhoogde plantenbakken moeten zorgen voor meer groen op het pleintje en de rijbaan van de Coosje Buskenstraat wordt versmald en er komen bomen aan weerszijden van de oprit. De huidige kiosk wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De historische kanonnen die hier staan komen ook in het nieuwe ontwerp terug.

De herinrichting van het gebied is onderdeel van de Sustainable and Resilient Coastal Cities (SARCC) Interreg 2 Zeeën subsidieregeling. Het beschikbare geld uit deze regeling moet voor maart 2023 zijn besteed. Wethouder Stroosnijder verwacht dat deze zomer, voordat in oktober het stormseizoen weer begint, de werkzaamheden zullen plaatsvinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief