Panorama Walcheren bestaat uit impressionistische doeken.
Panorama Walcheren bestaat uit impressionistische doeken.

Panorama Walcheren na twee maanden weer te bezichtigen

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Museum Panorama Walcheren gaat na twee maanden verhuizen weer open. Op donderdag 23 juni 2022 om 13 uur gaat het Panorama Walcheren weer open voor het publiek. Omdat de Machinefabriek gerenoveerd gaat worden zijn de reusachtige schilderijen verhuisd naar de Onze Lieve Vrouwkerk met de ingang aan de Dokter Friesenstraat naast het gemeentehuis in Vlissingen. 

Zeven van de tien schilderijen zijn door vijfentwintig vrijwilligers in de voormalige Rooms-Katholieke kerk opgesteld. Het Panorama blijft vier maanden in de kerk gehuisvest. Ondertussen blijft het bestuur van het panorama wel op zoek naar ruimte waar de doeken voor een langere periode dan drie maanden kunnen worden ondergebracht. De renovatie van de Machinefabriek gaat naar verwachting lang duren en het panorama hoopt na de renovatie weer terug te kunnen naar de Machinefabriek. Er wordt daarom gezocht naar een ruimte van 850 tot 1500 vierkante meter.

Zelf onderdeel
Het Panorama Walcheren bestaat uit tien megaschilderijen die wel drie meter hoog en in breedte variëren van veertig tot zelfs veertig meter. Omdat de doeken in een ronding staan opgesteld wordt de aanschouwer als het ware zelf onderdeel van het beeld. De doeken zijn geschilderd naar karakteristieke Walcherse plekken met ieder hun eigen sfeer en jaargetijde. De schilderijen zijn sinds 2010 gemaakt door de Middelburgse schilder Jo Dumon Tak, in samenwerking met een team van vrijwilligers. Inmiddels heeft de Amsterdamse schilder Robert Vorstman het tiende doek van het panorama geschilderd. Het schilderij heeft als titel ‘Strand Dishoek, duinovergang Kaapduin’.

Het Panorama Walcheren is van donderdag tot en met maandag geopend van 13 tot 17 uur. Actuele informatie is te vinden op www.panoramawalcheren.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief