Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

‘Romantisch als je ‘s nachts in bed de scheepshoorns hoort’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Eva Bonneur (46). Samenwonend, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Ontwierp de posters dit jaar voor Onderstroom en Film by the Sea.
 

“We hebben lang in Den Bosch gewoond. Na de geboorte van ons eerste kind wilden we weer terug naar Zeeland. Dichter bij de familie. Dichter bij zee. Eerst dacht ik: nee, niet meer naar Vlissingen.”

“We kwamen in de herfst. Alles zag er grauw uit. Maar al snel verpandde ik mijn hart aan de stad. Je kunt alles lopen of fietsen. Naar het strand gaan is geen enorme onderneming.”

“Het is losjes en gemakkelijk in Vlissingen. Je wordt snel opgenomen. Er woont een ratjetoe aan leuke mensen. En de zilte lucht hè. Die snuif ik altijd lekker op als ik ben weggeweest.”

“Ons huis staat in de Hobeinstraat. Naast wat het winkeltje van Siebeltje was. Daar word ik nog vaak op aangesproken. Heel veel Vlissingers hebben daar als kind hun snoep gekocht.”

“Vind het altijd zo romantisch als je bij mistig weer ’s nachts in je bed de scheepshoorns kunt horen. Dan denk ik altijd aan de bemanning, op weg naar waar dan ook op de wereld.”

“Ik ben een geluksvogel dat mijn kinderen hier mogen opgroeien. Een kind heeft genoeg aan water en zand. Dat nemen ze voor de rest van hun leven mee. Gewoon helemaal gratis.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief