Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Definitief streep door Rescue Vlissingen

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Rescue Vlissingen moet constateren dat het evenement definitief niet kan doorgaan woensdag 17 augustus. Dat meldt de organisatie donderdag na een ‘ultieme poging’ om het hulpverleningsevenement toch te kunnen laten plaatsvinden.

De organisatie meldt donderdagmorgen samen met haar advocaat een overleg te hebben gehad met de burgemeester van Vlissingen. ‘Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid’, verklaart ze in een persbericht. ‘We moeten het besluit nemen om het evenement voor deze editie af te zeggen. We beseffen ons temeer dat dit voor de deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en ondernemers van Vlissingen een grote teleurstelling zal zijn.’

Ontbrekende gegevens

Dinsdag maakte de gemeente Vlissingen bekend geen vergunning te kunnen verlenen voor Rescue Vlissingen, omdat niet alle benodigde informatie was ingeleverd. ‘Het gaat om ontbrekende gegevens over belangrijke veiligheidsaspecten’, aldus Vlissingen. ‘De gemeente, hulpdiensten en organisatie van Rescue Vlissingen zijn tijdens de voorbereiding regelmatig in gesprek geweest. Het ontbreken van benodigde gegevens was hierbij steeds onderwerp van gesprek’, stelt de gemeente. 

De organisatie van Rescue reageerde geschokt op het afwijzen van de vergunning. ‘Officieel is Rescue Vlissingen niet op de hoogte gesteld van de reden waarom de vergunning wordt onthouden’, aldus het bestuur. ‘Wij zijn enorm verbaasd over de inhoud van het persbericht en herkennen ons niet in die inhoud.’ De organisatie gaf de gemeente twee dagen de tijd om het niet behandelen van de vergunningaanvraag te motiveren en beraadde zich over juridische stappen. Dat resulteerde in het gesprek van donderdagmorgen. ‘De uiteindelijke reden waarom de vergunning niet wordt verleend blijft voor de organisatie een groot vraagteken’, aldus het bestuur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief