Afbeelding
Foto: Archief de Bode

De Nobelaer inspireert digitaal tijdens Nationale Voorleesdagen

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ETTEN-LEUR - Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari inspireert en motiveert Cultuurhuis De Nobelaer via online kanalen om voor te lezen. Gedurende de themaweek staat hét prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster en de Prentenboeken Top 10 centraal.

Naast de inspiratiepagina op de website van het cultuurhuis wordt er op woensdag 25 januari en 2 februari via een livestream voorgelezen op de Facebookpagina van De Nobelaer. Op de website van cultuurhuis De Nobelaer vinden geïnteresseerden de inspiratiepagina rondom de Nationale Voorleesdagen 2022. Er zijn voorleestips, verwerkingsopdrachten, media- en extra tips. Bij de bibliotheek kan men gedurende deze week, zo lang de voorraad strekt, ook terecht voor vertalingen van het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster in het Pools, Turks en Arabisch. 

Onderzoeken wijzen namelijk uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal, iets waar lang niet alle (groot)ouders zich van bewust zijn. Iedereen die gedurende de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheek komt samen met een kind, ontvangt tevens het minipopje van het monstertje (op=op).


Voorlezen via livestream
Normaliter wordt er gedurende de Nationale Voorleesdagen de gehele week voorgelezen in de bibliotheek van De Nobelaer. Om deze voorleesmomenten voor zowel bezoekers als medewerkers op een veilige manier plaats te laten vinden, heeft het cultuurhuis ervoor gekozen om voor te lezen via een livestream op haar Facebookpagina.

Op woensdag 26 januari wordt er voorgelezen uit Maar eerst ving ik een monster. Op woensdag 2 februari wordt er voorgelezen uit een ander boek uit de Prentenboeken Top 10, namelijk Vos gaat een stukje rijden. Beide online voorleesmomenten starten om 11.00 uur. Bijbehorende kleurplaat en liedtekst worden tijdens de livestream gedeeld in de chat.
Voorleesmomenten: www.facebook.com/DeNobelaer.. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief