Afbeelding
Foto: René Mensen

Fotograaf Thamara en edelsmid Jurgen gingen op afspraak toch open: ‘Onze kosten liepen ook door’

Door: Monique Jansen Algemeen

Het zijn twee zware jaren geweest voor fotograaf Thamara Puts en haar partner edelsmid Jurgen van Laarhoven. Eind 2019 verhuisden de twee naar een groter pand aan de Bisschopsmolenstraat. In maart 2020 brak de eerste coronacrisis los, gevolgd door inmiddels drie lockdowns. 

In de laatste lockdown besloten Thamara en Jurgen toch open te gaan op afspraak. “Dat hebben we ook op sociale media gezet. Onze kosten liepen namelijk gewoon door, onze huurbaas wil ook zijn geld hebben. Ook hebben we vijf kinderen die niet meer thuis wonen, maar die we ook willen helpen. De regels waren ook niet consequent, zo mocht je wel binnenkomen om een batterij van een horloge te vervangen, maar niet voor een nieuwe ring.” Daarnaast staan er nooit veel klanten tegelijk binnen. 

Grote ruimte

“We hebben hier een ruimte met een grote tafel, waar klanten rustig aan kunnen zitten. Bij ons vertellen ze ook altijd hun verhaal als ze komen om een sieraad te laten ontwerpen of om hun wensen te vertellen voor een reportage voor bruidsfotografie.” Het zijn op dit moment nog zware tijden voor de twee: “Er staan bijvoorbeeld veel familieshoots ingepland. Die worden ook vaak op het laatste moment afgezegd door een coronabesmetting.” Toch is Thamara ook positief: “Ik heb me verdiept in interieurfotografie. Daar heb ik een nieuwe opdrachtgever in nu, een leuke bijkomstigheid.” Jurgen heeft zijn tijd gebruikt voor schitterende ontwerpen die wachten op klanten. “Ook hebben we veel gewindsurft en gesupt. En we zijn vaak bij de kinderen thuis geweest, dat komt er anders ook niet van.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief