Annemarie Stroop
Annemarie Stroop Foto: Krijn ten Hove

Kapel Sjubokz eindelijk weer op carnavalspad: ‘Er zijn nog veel vragen bij ons’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - “Yes, het mag weer, ik kijk er naar uit.” Aan het woord is Annemarie Stroop die blij is dat er weer carnaval gevierd kan en mag worden. Als lid van de kapel Sjubokz was Carnaval altijd een drukke periode, iets wat er bij hoorde maar vorig jaar volledig wegviel

“Zat al jaren in de kapel en was elk jaar 5 dagen op stap. Het was er met de paplepel ingegoten bij wijze van spreken. Natuurlijk is het fijn dat we weer mogen, maar wat ik het meest gemist heb is toch wel het ontmoeten van mensen. Nu komen we elkaar hopelijk weer tegen. En hoop ik dat het weer net zo vanouds is als vroeger.”

Ze is heel benieuwd hoe het carnaval zich dit jaar gaat ontwikkelen. “We hadden als kapel veel plannen voor 2021. Normaal waren we alle dagen op pad, maar dit jaar alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Doordat het last minute is hadden veel mensen ook afgesproken door te werken, anderen zijn op vakantie. Maar vroeger liepen we een kroeg binnen om te gaan spelen, de vraag is of dat nu kan, of dat we met name buiten moeten spelen. Er zijn dus nog veel vragen bij ons.”

Doel om te repeteren

Een jaar geen carnaval was wel goed voor de gezondheid grapt ze dan. “Ik was nog nooit zo fit met carnaval als vorig jaar” Maar dat weegt niet op tegen alles wat ze gemist heeft als ze gaat nadenken over het carnaval: “Lekker muziek maken, feesten, ongedwongen bezig zijn. andere bandjes ontmoeten, het chronische slaaptekort!”

Hoe de planning eruit gaat zien weet ze nog niet. “Zoals ik al zei is er nog veel niet bekend. Zo is ons eigen kapellen festival er niet om dat het zolang onzeker was wat er wel en niet mocht. We weten nog niet wat er wel en niet kan, En waar de mensen naar toe gaan. Vroeger was de Nobelaer ook een vaste gelegenheid maar die is er dit jaar ook niet. Dus we laten het op ons afkomen. Hopelijk wordt het een leutig feest dit jaar. Maar één ding is wel weer duidelijk: komende dagen hebben we weer een doel om te repeteren.”[n]

Annemarie Stroop, kapel Sjubokz



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief