Overleggen over de laatste details. Vlnr: Daniëlla Verstraten, Thomas Lauwen, Morris Fikke, Bastiaan Anink en Femke Pellis
Overleggen over de laatste details. Vlnr: Daniëlla Verstraten, Thomas Lauwen, Morris Fikke, Bastiaan Anink en Femke Pellis Foto: Carnavalscomité

Klaar voor Carnaval 2022: Stopt u even voor carnaval op de Markt?

Door: Len Poppelaars Algemeen

ETTEN-LEUR - Carnaval 2022 staat voor de deur! De organisatoren van “carnaval op de Markt” werken in stroomversnelling samen aan een programma voor een leuke tussenstop. Met een buitenpodium op de Markt liggen ze op de route van menig carnavalsvierder op weg naar het vaste carnavalsadres. Op naar gezelligheid en sfeer in het uitgaansgebied, op naar het ontlasten van de horeca. Dat is waar SC de Stijloren, Stichting MaMi Etten-Leur en de horeca in Stijlorenrijk van vrijdagmiddag tot zondagavond voor gaan.

Vanuit de gemeente kwam de vraag: Willen jullie meedenken? Deze vraag was de start om ‘carnaval op de Markt’ te organiseren. Genoemde partijen weten uit ervaring hoe het werkt met carnaval. Het buitenpodium van ‘carnaval op de Markt’ is een soort tussenstop binnen het aanbod in het centrumgebied. “Er lagen bij ons voor 2022 al een aantal scenario’s klaar op de plank, we waren vroegtijdig begonnen”, licht Bastiaan Anink (MaMi) de mogelijkheid om snel te handelen toe.

Het buitenpodium vormt samen met drie buitenbars gedurende deze dagen een muziekplein waar dj’s en live muziek de vaste waarden zijn voor een leuke tussenstop. Waar natuurlijk lokale helden hun opwachting maken. Al voordat de maatregelen duidelijk waren, lag bij hen de vraag ‘Als we mogen, wil je en kan je?’. Het enthousiasme spatte er vanaf toen deze vraag concreet werd. “Het samenstellen van het programma en het verloop, kan niet zonder vrijwilligers. Zo zijn bijvoorbeeld Femke en Jordy betrokken bij de organisatie van de muziek”, is de aanvulling van Tom Hayes (Prins Thomas III van de Stijloren).

“De vrijdagmiddagborrel (vrijmibo). Proosten op een goed carnaval”, is een goede start aldus Daniëlla Verstraten (MaMi). Later op de avond staat het officiële moment waar na de intocht aan Prins Thomas III van het Stijlorenrijk de sleutel overhandigd wordt. De organisatoren zijn het eens. In Etten-Leur carnaval vieren heeft onder andere zijn charme door de voorpret, de creativiteit van velen en het tegenkomen van mensen. Waarbij het er niet om gaat of je ermee opgroeit of het meekrijgt als je er komt wonen. Thomas Lauwen (Adjudant Thom van de Stijloren) blikt even terug op de tijd waar hij zelf als negenjarige reeds in de jeugdraad zat.

Zaterdag
Zaterdag om elf over elf start een pyjamabal voor de kleintjes met hun ouders. De zaterdagmiddag staat ZaMi, waarbij MaMi het gastheerschap heeft en een gezellige middag met als thema “Leut op afstand” biedt. Staat er later op de dag misschien even een rij voor de kroeg? Maakt het avondprogramma met dj’s en artiesten het wachten vast aangenamer.  Op zondag start om elf uur de Carnavalsmis in de Lambertuskerk, welkom! Staan in de middag verschillende kapellen centraal bij “dweilen in Stijl”. En is de avond de laatste avond dat op het buitenpodium er dj’s en live optredens zijn.

“We zijn blij met het vertrouwen vanuit de gemeente. Complimenten voor het meedenken en geboden hulp en oplossingen. We hopen dat iedereen die zin heeft, iets mee mag krijgen van carnaval. Voor ons is het geslaagd wanneer iedereen met een grote glimlach op carnaval 2022 terugkijkt”, sluit de organisatie af. Voorbereiden? De Fleut is vanaf donderdagavond voor 2,50 euro te koop bij alle deelnemende kroegen. Hieronder de opzet van het programma. Neem voor de laatste versie een kijkje op de social mediakanalen of websites van de Stijloren of MaMi.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief