"De Achtertuin" Foto: Lian Baremans

Caritas maakt nieuw jaarproject bekend: Dit jaar geldinzameling voor De Achtertuin

Door: Redactie Algemeen

ETTEN-LEUR - De vrijwilligers van Caritas zamelen dit jaar geld in voor het project De Achtertuin. Dat maakt de Mariaparochie bekend. “Wij zijn heel blij met deze samenwerking”, geven initiatiefnemers van De Achtertuin aan. 

“Na 2 hele rustige jaren is het tijd om weer nieuwe plannen te maken, bestaande plannen uit te werken, de tuin verder op te knappen en te verduurzamen. Met deze samenwerking hopen we dit jaar zoveel mogelijk op te halen om De Achtertuin op te knappen, een waterbuffer aan te leggen en de tuin blind en slechtziend toegankelijk te maken.”

“Het idee voor deze aanpassing is ontstaan doordat de partner van een van onze vrijwilligers blind is. Hij gaf aan hoe blinden tuinen ervaren en zo ontstond het idee om de tuin ook voor deze doelgroep toegankelijk te maken. Voor iemand die niet kan zien gaat tuinbeleving niet om vergezichten. Dit gaat meer om de natuur van dichtbij op beperkte oppervlakten mee te maken. Intense, verrijkende en zintuiglijke ervaringen, zodat ze even vergeten dat ze blind zijn. Interesse of vragen? contact@de-achtertuin.info of 06-46586487.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief