Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Cato en Ysis schaatsen samen in de zon: ‘Het is ijsjesweer!’

Door: Len Poppelaars Algemeen

Op de Markt, waar vorige week olympisch kunstrijdster Lindsay van Zundert werd gehuldigd, verscheen een ijsbaan voor de jeugd. Schaatsende kinderen vertelden ons over hun dromen. Met in het achterhoofd Lindsay als groot inspirator voor de jeugd om dromen na te jagen.

De zevenjarige vriendinnen Cato en Ysis genieten van het samen schaatsen in de zon. “Het is IJsjesweer”, aldus Cato. Het schaatsen op de kunststof baan gaat ze goed af, daar heeft de juiste spirit vast mee te maken. “We proberen het gewoon, soms vallen we en gaan weer verder. Vorig jaar hebben we op echt ijs geschaatst en nu hier”.

“Gisteren had ik de ijsbaan al gezien. En mama vertelde: ‘Morgen gaan we’. We wonen best dichtbij”. Zeker hebben ze Lindsay gezien tijdens haar kuur op de Olympische Spelen. Of ze ook weten waarom ze zo goed is geworden? Zeker! “Ze heeft heel veel geoefend”, zegt Ysis. “En omdat ze dacht: dat gaat me lukken”, vult Cato aan.

Wanneer ze zelf even de ogen sluiten, komen persoonlijke dromen als vanzelf boven. “Ik wil heel graag paardrijden. Of misschien toch liever toneelles, want ik vind dansen en zingen heel erg leuk”, deelt Ysis. Cato omschrijft stuntsteppen als het allercoolste. “Jaaaaah, dan kiezen we zelf een trucje wat nog nooit iemand heeft gedaan en die geven we dan zelf een naam”, dromen de vriendinnen samen verder. “Bijvoorbeeld de Ysis of 2022 omdat we het in dat jaar hebben uitgevonden”.

Met deze mooie dromen schaatsen de vriendinnen nog even verder, voordat ze de daad bij het woord gaan voegen: IJsjesweer!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief