Egan Bernal in de Etten-Leurse bocht in 2019.
Egan Bernal in de Etten-Leurse bocht in 2019. Foto: Archieffoto Stella Marijnissen

Alle seinen staan op groen: Profwielerronde Etten-Leur gaat door

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het heeft drie jaar geduurd, maar dit jaar wordt de Las Montage Profwielerronde Etten-Leur weer verreden. De veertiende editie staat -toepasselijk- gepland voor zondag 14 augustus. Voorzitter Ronnie Buiks is opgetogen dat alle seinen op groen staan. 

Het programma voor de Profwielerronde Etten-Leur ziet er grotendeels hetzelfde uit als in 2019 met een loopfietswedstrijd voor de kleintjes, een Dikke-Banden-Race voor de jeugd, een bedrijvenrace, een omnium voor de profrenners, een dameswedstrijd en mogelijk een race voor oud-beroepsrenners die afscheid hebben genomen in coronatijd. “Die hebben allemaal in stilte afscheid genomen, terwijl ze wel een podium verdienen”, vindt Buiks. Het parcours blijft ook hetzelfde met de start en finish op de Anna van Berchemlaan ter hoogte van het Oderkerkpark. Daarna gaan de renners linksaf de Lambertusstraat in, opnieuw de Markt op, rechtdoor de Markthof, linksaf naar de Hof van Houte, nogmaals linksaf op het Burchtplein en daarna via het Torenpad naar de finish.

Trouwe sponsoren en vrijwilligers

Bijzonder is dat sponsoren en vrijwilligers de Profwielerronde Etten-Leur trouw zijn gebleven. Daardoor kan de organisatie ook rekenen op een financieel solide basis en genoeg mensen die willen helpen het profomnium in goede banen te leiden: “Daar zijn we heel blij mee. Zonder hen kunnen we geen Profwielerronde neerzetten.” Het wielercomité gaat ook dit jaar weer alles op alles zetten om de grote namen uit Tour de France naar Etten-Leur te halen. “We mogen wel zeggen dat we er tot nu toe altijd in geslaagd zijn om een toprennersveld naar Etten-Leur te halen. Onze ambitie is daarin zeker niet minder geworden!” benadrukt Buiks. Bijzonder is dat de toegang ook dit jaar weer gratis is. Een uniek feit bij de bekende wielercriteria.

De organisatie hoopt dat het sportevenement zoveel mogelijk kan worden gehouden zonder coronabeperkende maatregelen. Tot nu toe ziet alles er positief uit. “Het is een evenement in de buitenlucht. We gaan ervanuit dat er dan ook geen QR-codes hoeven te worden gescand. Dat zou voor ons ook heel lastig zijn, want dan moeten we half Etten-Leur afsluiten, er zouden dan grote rijen staan. Ook hebben we dan veel meer vrijwilligers nodig om de codes te scannen”, besluit Buiks.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief