Finalisten halve finale Nat. Voorleeswedstrijd groep 7-8.
Finalisten halve finale Nat. Voorleeswedstrijd groep 7-8. Foto: Ingrid de Jong

Voorleeskanjer Felien van ‘t Carillon door naar de Brabantse finale

Door: Advertorial Algemeen

ETTEN-LEUR - Zaterdag 12 maart vond de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 plaats. Meer dan zestig voorlezers lazen aan elkaar en aan de jury voor uit hun favoriete boek.

De jury benoemde acht kanjers tot voorleeskampioen, zij gaan door naar de Brabantse finale. Eén van de finalisten komt uit Etten-Leur: Felien Koevoets van ’T Carillon. Ze las voor uit het boek Hex en Co van Esther van Lieshout. De Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 vindt plaats op zaterdag 2 april. Uit de acht finalisten wordt één provinciale voorleeskampioen gekozen die Brabant vertegenwoordigd op de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd groep 7-8 in mei.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt er aangetoond dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar ook hartstikke leuk. Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en ze helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. Kijk op hun website voor de bijzonderheden rondom opening.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief