Leerlingen KSE aan het werk voor Cirkel van het Leven.
Leerlingen KSE aan het werk voor Cirkel van het Leven. Foto: Wilma Borm

Cirkel van het Leven - indrukwekkend mooi

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Nog heel even en dan is het zover. Cirkel van het Leven, de allerlaatste indrukwekkende uitvoeringen in de oude Nobelaer. 25, 26 en 27 maart gaat de Cirkel draaien.

De kale ruimtes van de oude Nobelaer worden nu omgebouwd voor de tocht die het publiek gaat maken. De vele deelnemers zijn bezig met de laatste repetities. Volgende week de generale waarbij iedereen samenkomt in de oude cultuurtempel en dan is het zover. Op vrijdag 25 maart starten de uitvoeringen! Drie dagen lang gaat de cirkel draaien. Nog eenmaal zal er gezongen, gemusiceerd, gedanst en gespeeld worden in de oude Nobelaer. De trommels laten het gebouw op zijn oude grondvesten schudden en de zang van een liefdeslied zal menigeen ontroeren. Het meisje met het witte jurkje neemt iedereen mee op deze reis door het leven. Het wordt een waardig afscheid waarbij cultureel Etten-Leur samenkomt.

Natuurlijk mag je dit niet missen! Dit wordt de grootste culturele samenwerking binnen Etten-leur en omgeving sinds lange tijd. Zo bestaat het Cirkelkoor uit zangers vanuit vele Etten-Leurse koren, de streetdance groep van Triviumsport maakt er samen met de trommelaars een echt spektakel van en de gildes van Etten en Leur nemen het publiek een stukje mee op deze tocht. Zo pakt iedereen zijn rol in de Cirkel van het Leven. Musici, theatergroepen, kinderen en ouderen komen samen om deze Cirkel rond te krijgen. De reis door het leven van geboorte tot het afscheid. Maar ook de leerlingen van de KSE en Munnikenheide College zijn aan de slag gegaan bij het kunstproject Cirkel van het Leven. Hun prachtige creaties zijn te bewonderen in de horecaruimte waar iedereen elkaar weer kan ontmoeten na zo’n lange coronatijd. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de bijdrage van sponsoren kan dit spektakel gerealiseerd worden. Een boost voor de culturele sector na deze vreselijke coronatijd en verbindend voor Etten-Leur.

Kaartverkoop is gestart

Er zullen vele uitvoeringen op een avond zijn met verschillende aanvangstijden. Heb je nog geen kaarten? Koop ze snel want deze grote culturele happening mag niemand missen! Onderstaand de link voor de online kaartverkoop van de Nobelaer: https://www.denobelaer.nl/agenda/cirkel-van-het-leven-11024. Ook zijn voordelig kaarten te koop bij de servicebalie van AH Pollemans.

Verder info op www.art2gether.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief