Afbeelding
Foto:

Winterconcert in de Koorkerk van Middelburg

MIDDELBURG - Het Zeeuws Byzantijns Koor “Srétenieje” (“Ontmoeting”) verzorgt in de Koorkerk te Middelburg een Winterconcert op zaterdag 9 december. Als gastkoor is uitgenodigd het gemengd koor ‘Te Quiero‘.

Onder de bezielende leidIng van Emilia Tabachnik-Li, zal “Srétenieje” in deze kerk, die bekend staat om haar prachtige akoestiek, de warme klanken van Russisch Orthodoxe liturgische gezangen ten gehore brengen, alsmede Slavische kerstliederen, die a capella en 8 stemmig worden uitgevoerd.
Het gemengd koor "Te Quiero" o.l.v. Elena Berdnikova, met pianobegeleiding van Olga Tkacenko brengt op deze avond een gevarieerd programma met internationale en klassieke liederen, waaronder ook een aantal kerstliederen.

Emilia Tabachnik-Li - in Rusland gewend te werken met beroepszangers - begon 20 jaar geleden in Zeeland met een koor bestaande uit amateurzangers. Met haar grote kennis van muziek, toewijding en geduld, heeft Emilia het koor kunnen brengen op hoog niveau. Haar specifieke aanpak, met nodige eerbied en vroomheid te zingen, dan weer met opgewektheid en fortissimo speelt daarbij een belangrijke rol. Het Zeeuws Byzantijns Koor heeft in de loop der jaren met haar optredens in binnen- en buitenland veel bekendheid gekregen.
De Cyrillisch geschreven teksten werden fonetisch omgezet met de betekenis erbij, zodat bekend is wat er gezongen wordt.

Elena Berdnikova is geboren in Rusland. In de stad Ekaterinburg heeft zij een professionele opleiding in de muziek gevolgd aan de Pedagogische Universiteit.
In 1999 kwam zij naar Nederland en is zij actief in de muziek wereld. Sinds 2013 is zij dirigente bij "Te Quiero". Inmiddels is zij ook dirigente van het mannen ensemble
`Lezzom` en is zij 2e dirigente van het Zeeuws Byzantijns Koor.

Praktische informatie
Het concert wordt gehouden op zaterdag 9 december in de Koorkerk Middelburg, Onder Den Toren 5, Middelburg. Aanvang 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur. Voorverkoop: Middelburg Boekhandel de Drukkerij, Markt 51; Muziekcentrum Middelburg, Lange Delft 80; Vlissingen Boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5; Boekhandel Primera, Lange Zelke 2. Reserveringen ook mogelijk via website: www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl [l]