Gijs Gillissen onderweg naar weer een doelpunt
Gijs Gillissen onderweg naar weer een doelpunt Foto: Jan van Vendeloo

Swift maakt er een show van

MIDDELBURG - Met 6 punten uit 4 wedstrijden is Swift de zaalcompetitie prima begonnen. In sporthal De Sprong gaf Swift afgelopen zaterdag de goede start extra cachet tegen Rust Roest uit Eindhoven.

Voor rust was het met 18 doelpunten aanvallend al dik in orde, maar verdedigend kon het nog wel wat scherper (ruststand 18-13). Na de thee scoorden de Middelburgers vrolijk door en was de verdediging beter bij de les. Toen het een minuut of tien voor tijd 29-20 was geworden, gooide Swift alle schroom van zich af en maakte er een wervelende show van. Binnen 10 minuten liep de thuisploeg uit naar 38-22. Nooit eerder scoorde Swift 1 zoveel doelpunten in één wedstrijd. Topscorers Stephan den Boer (12) en Gijs Gillissen (11) waren de uitblinkers, maar het mooiste doelpunt kwam uit een combinatie tussen Joren Gillissen, Aisja Zuidweg en Eefje van den Berg. De actie kwam van Zuidweg die een doorbraak forceerde. Gillissen maakte vervolgens een schijnbeweging richting Zuidweg, maar besloot de bal quasi nonchalant zonder te kijken over zijn hoofd naar van den Berg te gooien die op vijf meter van de korf zijn pass op waarde schatte en koeltjes afrondde. Komende week speelt Swift tegen titelkandidaat GKV uit Gorinchem en in deze vorm zit er misschien wel een verrassing in.