Kinderen van de Cypressenhof uit Middelburg genieten op de ijsbaan. LEZERSFOTO STÉPHANIE TOONSTRA
Kinderen van de Cypressenhof uit Middelburg genieten op de ijsbaan. LEZERSFOTO STÉPHANIE TOONSTRA Foto: Stéphanie Toonstra

IJspret voor jeugd

MIDDELBURG - In het teken van Middelburg 800 jaar en de Rechten van het kind mogen basisschoolleerlingen uit Middelburg gratis schaatsen op de ijsbaan in de binnenstad.

Dit jaar viert Middelburg dat zij acht eeuwen stadsrechten bezit. Onderdeel van dit - officieel al afgesloten - feestjaar was de extra aandacht voor de Rechten van het kind.

Gezond
Rotary Club Middelburg biedt in het kader van haar project 'Gezonde Start, Gezonde Toekomst' al smaakleskisten aan scholen aan. Naast het recht op gezonde voeding wil de Rotary Club samen met de gemeente Middelburg via het kindpakket en Middelburg 800 alle kinderen gezonde (sport)activiteiten aanbieden. Rotary Club Middelburg wordt voor dit schaatsproject gesteund door Stichting Hendrick Avercamp.

Schaatslessen
De dagelijkse schaatslessen worden verzorgd door schaats- en skeelerclub De Poel en schaats- en skeelervereniging SKA, in samenwerking met CIOS-leerlingen. De kinderen krijgen schaatstechnieken bijgebracht en gaan aan de slag met spel- en estafettevormen. Ook kunnen ze vrij schaatsen.
Wethouder Chris Simons van Middelburg opende de ijsbaan op de Markt maandag officieel met de bekende schaatscoach Henk Gemser. Hij heeft onder meer topschaatsers Ids Postma en Gianni Romme onder zijn hoede gehad. De ijsbaan is onderdeel van Middelburg Winterstad en open tot en met 14 januari. Kijk voor meer informatie op

middelburgwinterstad.nl en

zeelandhoudtvanschaatsen.nl.[l]