Boek 'Zeeën van tijd' over Domburg

DOMBURG - Wethouder Chris Maas van de gemeente Veere heeft vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek ‘Zeeën van tijd’.

In het boek grasduinen auteurs Bernard Meijlink, Bram Silkens en Nina Linde Jaspers door de archeologie van 2500 jaar Domburg en het Oostkapelse strand. De archeologische vindplaatsen in de omgeving van de badplaats vormen samen de intrigerende geschiedenis van Domburg en omgeving. Hoeveel andere regio’s in Nederland kunnen bogen op een combinatie van een tempelcomplex gewijd aan een inheemse godin, een rijke, vroegmiddeleeuwse handelsnederzetting inclusief begraafplaatsen vol grafgiften, plunderingen door Vikingen en één van de weinige ringwalburgen die ons land rijk is?

De grondsporen en hun vondsten zijn de voorbije eeuwen telkens opnieuw wetenschappelijk onderzocht, steeds gekleurd door de tijd van toen. Het boek bundelt de resultaten hiervan tot een bloemlezing van de ijzertijd tot nu. Het boek is te koop bij De Drukkerij aan de Markt in Middelburg, museum Terra Maris in Oostkapelle, de Read Shop aan ’t Groentje in Domburg en in het Polderhuismuseum in Westkapelle[l]